Von der Leyen: Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din Schengen

Data:

Von der Leyen consideră că Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din Schengen, arătând „cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările” de migranţi.

Președinta Comisiei Europene a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a pledat totodată pentru primirea celor două ţări, „fără nicio întârziere”, în spaţiul european de liberă circulaţie, informează Agerpres.ro.

„Am intensificat protecţia frontierei. Agenţiile europene şi-au aprofundat cooperarea cu statele membre. Permiteţi-mi să mulţumesc, în special, Bulgariei şi României pentru că au fost în frunte – au prezentat cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările”, a afirmat Von der Leyen în discursul anual privind starea Uniunii Europene, în care şi-a prezentat bilanţul mandatului în fruntea executivului comunitar.

Citește și: O nouă portiță pentru proiecte imobiliare controversate pe terenurile statului. PSD și PNL schimbă definiția „majorității calificate”

„Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din spaţiul nostru Schengen. Aşadar, haideţi să le primim în sfârşit, fără nicio întârziere”, a îndemnat şefa Comisiei Europene, la capitolul privind migraţia din discursul său, potrivit sursei citate.

„Ştim că migraţia necesită muncă constantă”

Președinta Comisiei Europene a anunţat totodată organizarea unei conferinţe internaţionale privind combaterea traficului de persoane, pledând pentru consolidarea rolului unor agenţii precum Europol, Eurojust şi Frontex.

„Ştim că migraţia necesită muncă constantă. Şi nicăieri asta nu este mai vital decât în lupta împotriva traficanţilor de oameni. Ei atrag cu minciunile lor oameni disperaţi şi îi pun pe rute mortale prin deşert sau pe bărci care nu sunt potrivite pentru mare”, a spus ea.

„Modul în care aceşti contrabandişti îşi desfăşoară activitatea este în continuă evoluţie. Legislaţia noastră are peste douăzeci de ani şi are nevoie de o actualizare urgentă. Aşadar, avem nevoie de o nouă legislaţie şi de o nouă structură de guvernare”, a precizat şefa CE.

Trebuie să lucrăm cu partenerii noştri pentru a combate această plagă globală a traficului de persoane

Ursula von der Leyen a subliniat, de asemenea, că este nevoie „de o aplicare mai puternică a legii, de urmărire penală şi de un rol mai proeminent pentru agenţiile noastre – Europol, Eurojust şi Frontex”.

„Şi trebuie să lucrăm cu partenerii noştri pentru a combate această plagă globală a traficului de persoane. Acesta este motivul pentru care Comisia va organiza o Conferinţă internaţională privind combaterea contrabandei de persoane. Este timpul să punem capăt acestei afaceri insensibile şi criminale”, a declarat ea.

Von der Leyen a evidenţiat în acelaşi timp beneficiile Pactului privind migraţia şi azilul. „Când am preluat mandatul, nu părea să existe niciun compromis posibil. Dar, odată cu Pactul, ajungem la un nou echilibru, între protejarea frontierelor şi protejarea oamenilor, între suveranitate şi solidaritate, între securitate şi umanitate. Am ascultat opiniile tuturor statelor membre şi ne-am concentrat asupra tuturor rutelor. Şi am transpus spiritul Pactului în soluţii practice”, a subliniat ea.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Comisia Europeană)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Adolescentă de 16 ani ucisă după ce iubitul ei s-a urcat beat la volan

Adolescentă de 16 ani ucisă după ce iubitul ei...

SRI face recrutări la Universitatea din Oradea

SRI face recrutări la Universitatea din Oradea. Studenții Universității...