Aktual24: Ucigașul inginerului Ursu a mărturisit în detaliu cum a fost torturat, umilit și bătut până la moarte disidentul

Data:

Ucigașul inginerului Ursu a mărturisit în detaliu cum a fost torturat, umilit și bătut până la moarte disidentul. Cazul Gheorghe Ursu încapsulează esența regimului comunist: teroare, crime impotriva umanității, represiune sistematică. Exact opusul sentinței date de Înalta Curte de Casație și Justiție în iulie 2023.

„Locotenent-cololonel Creangă Mihail, șeful arestului IGM și șeful tuturor aresturilor din țară, mi-a spus: «Mariane, împreună cu Radu Gheorghe – zis Gicuță, un alt delincvent de drept comun, ca și mine, tot spărgător de case -, veți forma o echipă în care trebuie să aplicați teroare și regim represivo-restrictiv vizavi de un individ care a dat din regimul țării și a demigrat clanul ceaușist».” „L-am băgat în priză imediat. Îl băteam și eu, și Gică, alternativ. Având dispozițiile astea de teroare vizavi de Ursu din partea lu’ colonelul Creangă Mihail și a lu’ Tudor Stănică.” „«Spală, mă, imediat camera!». «Pai, n-am cârpă!» «N-ai cârpă? Dă-ți cămașa jos și spală camera, du-te dracu’ d-aici, de pinguin, că te facem!».” „Aproape zilnic, Ursu Gheorghe era bătut. Cum? Sistem IGM. Tot acest program era supravegheat permanent de afară. Periodic, de trei-patru ori pe săptămână, eram scoși și furnizam note informative cu privire la ceea ce relata Ursu Gheorghe.” „A fost de multe ori bătut de Gicuță la testicule.” „L-a obligat, de față de mine, pe defunct, pe Ursu, să execute în mai multe rânduri felație.” „Vreau să spun că perioadele astea de teroare și de schingiuire și de maltratare, care curgeau zilnic, alternau cu multe zile amiabile.” „Era bătut și în anchetă, bineînțeles. Era frecvent luat din celulă, dus la… El a fost anchetat în paralel.” „Ostentativ a fost întârziată ducerea lui Ursu Gheorghe, spre a fi salvat, la Jilava, asta e problema unor corifei ai Miliției și ai Securității.”

Afirmațiile de mai sus îi aparțin infractorului de drept comun Marian Cliță, cel care în noiembrie 1985, la comanda ofițerilor de Miliție și Securitate ai regimului comunist, l-a bătut până l-a omorât, în arestul Miliției, pe disidentul Gheorghe Ursu.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: Istoricul Dennis Deletant își va lansa cartea “În căutarea României”, la Muzeul Ţării Crişurilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Andrei Ursu / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related