Aleșii locali din Bistrița și consilierii județeni nu-și publică rapoartele de activitate

Data:

Consilierii locali au anumite obligații printre care și realizarea unui raport de activitate în care să prezinte cetățenilor ce au făcut efectiv în timpul unui an de zile în exercitarea mandatului obținut prin vot.  

Au trecut șase luni din anul 2023 și numai cinci consilieri locali, respectiv doar un consilier județean, au completat rapoartele de activitate prevăzute de Codul administrativ.

Întrucât legea nu stabilește și un termen limită, aleșii locali nu se preocupă să întocmească aceste rapoarte decât foarte târziu, multe rapoarte fiind publicate în luna decembrie a anului următor.

Totuși dacă nu depun deloc rapoartele atunci riscă sancțiuni de la 1.000 la 5.000 de lei. Prefectul județului este responsabil prin lege să constate și să aplice sancțiunile.

Continuarea în Saptamana.online

Citește și: Se vor ieftini cele 14 alimente sau vor dispărea din raft? Păreri pro și contra

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primaria Bistrița / Facebook)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related