Reacția Ambasadei Rusiei în România, după alerta cu bombă de la sediul său

Data:

Reacția Ambasadei Rusiei în România, după ce sâmbătă seara a fost declanșată alarma din cauza unui bagaj suspect, observat pe o bancă din apropierea reprezentanței diplomatice și a afirmât că acest incident e o „încercare deliberată a duşmanilor Rusiei de a provoca panică”.

„Astfel de provocări sunt sortite eșecului”

Serviciul de presă al Ambasadei Rusiei în România spune că incidentul ar fi o încercare de a împiedica votul de duminică al cetăţenilor ruşi aflaţi în Bucureşti, la alegerile prezidenţiale din Rusia.

„Despre descoperirea unui obiect suspect lângă clădirea Ambasadei Rusiei din București

16 martie. g. Un obiect (geantă) rătăcit suspect a fost descoperit în fața clădirii Ambasadei Rusiei din București. Reprezentanții de sosire ai agențiilor române de aplicare a legii au desfășurat acțiunile operaționale necesare. În timpul inspecției nu au fost găsite obiecte periculoase.

Citește și: Control privind legalitatea transportului de persoane în aeroporturilor din România

Reacția Ambasadei Rusiei în România, după alerta cu bombă de la sediul său

Putem presupune că acest incident este o încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a provoca panică și de a împiedica votul de astăzi al cetățenilor ruși la alegerile prezidențiale ale Rusiei la București.

Îi asigurăm pe toți cei care ne doresc rău că astfel de provocări sunt sortite eșecului cu bună știință. Toate măsurile de securitate necesare pentru organizarea și desfășurarea votului, precum și pentru a asigura cetățenilor noștri dreptul constituțional, sunt respectate.

Vă reamintim că atât legislația rusă cât și cea română prevede răspunderea penală pentru obstrucționarea exercitării drepturilor electorale sau a lucrărilor comisiilor electorale, ca să nu mai vorbim de celelalte articole din codurile penale ale ambelor țări aplicabile acestei situații”, a transmis, pe Facebook, serviciul de presă al Ambasadei Rusiei în România.

Citește și: Unul din experții care au apărat România în procesul pentru Roșia Montană: A contat că societate civilă și comunitatea locală nu au acceptat proiectul

Traficul rutier a fost oprit în zonă

Amintim că, sâmbătă, a fost sesizată prin apel la 112 prezența unui colet suspect pe o bancă din fața Ambasadei Federației Ruse de la București. Traficul rutier a fost oprit în zonă.

Autoritățile au început acțiunile specifice, iar o oră mai târziu au decis suspendarea misiunii din zona Ambasadei Rusiei, după ce cercetările la fața locului au arătat că bagajul de pe bancă nu reprezenta niciun pericol și ar fi aparținut unei femei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Ambasada Rusiei în România / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Eficient era, intai sa explodeze in capul arogantului imbecil mosckovit imbracat ca un portar de hotel din anii comunismului in Romania, si apoi sa se anunte la 112…Asa, alarma nu are niciun haz!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related