Control privind legalitatea transportului de persoane în aeroporturilor din România

Data:

Control privind legalitatea transportului de persoane în aeroporturilor din România, derulat de polițiștii Direcției de Poliție Transporturi pe 14 martie a.c..

A fost vizat transportul rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” și în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România.

Astfel, au fost verificate 140 de autovehicule, dintre care 2 microbuze, fiind legitimate 171 de persoane și aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.425 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 13 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, 30 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 10 la alte acte normative.

Control privind legalitatea transportului de persoane

Totodată, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase două certificate de înmatriculare și două certificate de atestare a pregătirii profesionale.

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.

Citește și: Nepalezi care căutau o „viață mai bună” în Rusia s-au trezit pe front în Ucraina: „Ei te tratează ca pe un animal”. Cum funcționează escrocheria (Aktual 24)

Ce s-a descoperit la control

1. La data de 14 martie 2024, ora 14:15, în zona Aeroportului Internațional Craiova, polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Aeriene Craiova au depistat un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar, în urma controlului efectuat, s-a stabilit că desfășura activități în regim de taxi, fără a deține asupra sa autorizația de transport.

Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiind luată măsura complementară de reținere a autorizației de taxi.

2. La data de 14 martie 2024, ora 13:20, polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Aeriene Craiova au depistat în zona Aeroportului Internațional Craiova un bărbat, de 66 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism, iar, în urma controlului efectuat, s-a stabilit că acesta avea aplicate folii neomologate, atât pe geamurile laterale, cât și pe lunetă spate.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.650 de lei, fiind luată măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Poliția Română)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...