Anca Vasiliu, distinsă cu Marele Premiu pentru Filosofie al Academiei Franceze

Data:

Academia Franceză a anunțat în 1 decembrie laureații săi pe acest an. Marele Premiu pentru Filosofie a fost decernat cercetătoarei Anca Vasiliu, premiată cu câteva zile în urmă de „Occidentul Românesc” la Gala Excelenței de la Madrid.

Anca Vasiliu a primit premiul Academiei Franceze pentru întreaga sa operă, tot mai cunoscută în Franța, dar și în alte țări. Anca Vasiliu mai primise în 2013 Medalia de argint a Academiei pentru volumul său Images de soi dans l’Antiquité tardive (2012).

Anca Vasiliu a urmat cursurile de Istorie a Artei la Institutul „Nicolae Grigorescu” din București, fiind muzeograf la Muzeul Satului, apoi cercetător la Institutul de Istoria Artei.

Citește și: Furie și frică: protestele din Iran, văzute din interior

S-a stabilit în Franța din 1990, făcând studii la Universitatea din Poitiers, apoi la Universitatea Paris X Nanterre, unde și-a susținut doctoratul în filozofie cu teza: L’image et le diaphane: contribution à une phénoménologie de la lumière.

„Originalitatea cea mai de seamă a Ancăi Vasiliu constă în capacitatea sa de a face o legătură între filozofia greacă clasică și neoplatoniciană cu teologia Părinților Bisericii”, s-a spus l-a decernarea premiului.

Actualmente, Anca Vasiliu este cercetător la CNRS și ține cursuri în universități franceze și europene.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
Mihaela Balaban
Mihaela Balaban
Mihaela Balaban a mai lucrat la România liberă și revistele Casa mea, Bebelu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cazul fetelor care s-au sinucis împreună Hărțuite pentru orientarea lor sexuală? Vor să fie îngropate una lângă cealaltă

Adolescentele de 15 ani, eleve în clasa a IX-a la Liceul Retezat din Uricani și Mihai Viteazu Vulcan, au fost colege de clasă în generală. După moartea lor ipotezele sunt multe, inclusiv o relație de iubire interzisă, dar și că ar fi consumat substanțe interzise.

Cadou de Crăciun accesibil ca preț și de mare efect

Cadou de Crăciun accesibil ca preț și de mare...

Ciolacu duce România în Schengen? Cu ce riscuri?

Ciolacu duce România în Schengen? Austria ar fi de...