ANCPI: Prima sesiune de lucru online pentru cadastrare cu fonduri europene

Data:

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a organizat vineri prima din cele 28 de întâlniri de lucru desfășurate online, în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, cod SMIS 120063.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Tema principală a workshop-ului la care au participat aproape 60 de persoane a fost identificarea soluțiilor pentru problemele cu care se confruntă părțile implicate în procesul de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a convocat toate entitățile implicate în procesul de înscriere a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară, finanțat din fonduri europene.

Scopul ședinței, care face parte din Campania națională de informare și conștientizare desfășurată în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, cod SMIS 120063, constă atât în informarea și instruirea celor implicați în acest proces, cât și în clarificarea și rezolvarea situațiilor care apar pe parcursul lucrărilor.

Citește și: Echipamente și utilaje de 12 milioane de euro din fonduri europene pentru Aeroportul Craiova

La sesiunea de lucru  au participat Hajnalka Ildiko VIG, președinte – director general al ANCPI, președintele Asociației Comunelor din România, Emil DRĂGHICI, primarii din peste 20 de comune din județul Argeș, care beneficiază de fonduri europene pentru cadastrarea integrală, notari publici, persoane fizice și juridice autorizate să execute lucrări de specialitate în domeniul cadastrului, reprezentanți ai organizațiilor profesionale, ai ANCPI și ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș.

„Aș vrea, înainte de orice, să remarc că este prima dată când ANCPI organizează sesiuni de lucru de o asemenea anvergură, cu participarea tuturor celor implicați în proiect.

Trebuie să fim conștienți că realizarea cadastrului sistematic este un proces complex, iar finalizarea cu succes și în timp util presupune implicarea fiecăruia dintre noi. De aceea, este esențial să clarificăm pe parcursul acestor workshop-uri problemele, nelămuririle, întrebările pe care le avem. Am certitudinea că aceste sesiuni de lucru vor fi utile pentru toți participanții”, a afirmat Hajnalka Ildiko VIG, președinte-director general al ANCPI în deschiderea primei sesiuni de lucru.

Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

Sursă foto: Facebook Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nicușor Dan: Teatrul Bulandra va fi consolidat și restaurat prin PNRR

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că proiectul depus...

Primăria Galați a împrumutat în ultimii 2 ani 150 milioane lei pentru cofinanțarea proiectelor europene

Consilierii locali ai municipiului Galați au aprobat, într-o ședință...

EXCLUSIV Un proiect de 113 milioane de lei, pentru comunitățile sărace, boicotat de birocrație

Un proiect „mamut”, care viza combaterea sărăciei și a...

Observatorul astronomic din Odorheiul Secuiesc, reabilitat pe bani europeni

Observatorul astronomic din Odorheiul Secuiesc, lăsat de peste 30...