Andreea Wang recomandă „Dacă într-o noapte de iarnă un călător…”, de Italo Calvino

Data:

Cărțile nu sunt doar pentru inițiați. Lectura poate fi o plăcere pentru oricine, indiferent ce citește. PRESShub inițiază o rubrică nouă, în care adunăm volumele recomandate de cei care iubesc să citească și care vor să împărtășească descoperile lor cu ceilalți.

Biblioteca PRESShub conține volume dintre cele mai diverse: de la literatură românească la fantasy internațional, de la eseistica intelectualilor de marcă români la cei mai populari autori străini, de la non-ficțiune la cele mai frumoase cărți despre cum să trăiești intens viața de zi cu zi. Nu contează suportul pe care este scrisă. Suntem deschiși spre toate domeniile.

Contează doar să fie o carte bine scrisă. Oricine poate face o recomandare.

Chiar și dumneavoastră. Dacă v-a plăcut o carte pe care ați citit-o, vă invităm să ne scrieți la redactie [at] presshub.ro, pentru a afla și prietenii Bibliotecii PRESShub de ce merită să o citească și ei.

Recomandarea de astăzi vine de la Andreea Wang, studentă în anul 3 la Facultatea de Drept, Universitatea din București. A fost acceptată în trainingul pentru tineret despre schimbările climatice, organizat de Oxford Net Zero.


„Dacă într-o noapte de iarnă un călător…” , de Italo Calvino, este o carte fascinantă, în care autorul își propune să exploreze ideea că lectura unei cărți poate fi la fel de importantă și de interesantă ca și povestea în sine.

„Dacă într-o noapte de iarnă un călător…”, de Italo Calvino
„Dacă într-o noapte de iarnă un călător…”, de Italo Calvino

Cartea este scrisă într-un stil inovator, în care fiecare capitol începe cu un fragment dintr-o carte diferită, iar fiecare fragment este urmat de un capitol în care personajul principal își continuă călătoria.

Personajul principal este un cititor pasionat în căutarea unei cărți pe care nu a reușit să o termine niciodată.

Citește și: Anca Dinicu recomandă „Prietena mea genială”, „Păcatul originar” și „Crimă și pedeapsă”

„Dacă într-o noapte de iarnă un călător…” merită să fie citită nu doar pentru calitatea sa literară, ci și pentru felul în care autorul ne îndeamnă să reflectăm asupra propriilor noastre experiențe de cititor oferind o perspectivă profundă asupra procesului de citire și interpretare a textelor.

Citește și: Maia Morgenstern recomandă „Iosif și frații săi”

Deși a fost destul de greu de citit la început, în urma acestei cărți am rămas cu impresia că lectura este o activitate personală și subiectivă, care poate să ofere fiecăruia dintre noi oportunitatea de a explora idei și emoții noi și de a ne conecta cu alți oameni din diferite epoci și culturi.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...