Contre între ambasadorul României și Ciolacu, pe vizita liderului PSD în SUA

Data:

Contre între ambasadorul României și Ciolacu, pe vizita liderului PSD în SUA. Andrei Muraru s-a supărat că premierul nu a apelat la serviciile sale diplomatice pentru a organiza deplasarea din Statele Unite.

De ce s-a supărat Andrei Muraru

„Domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politice din SUA”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru, duminică, la o recepţie în cadrul căreia şeful Executivului de la Bucureşti s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din SUA, informează Agerpres.

„Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României.

Şi în definitiv vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii – întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a menționat Andrei Muraru, în intervenţia sa la eveniment.

Citește și: Miliardarii naziști. Istoria neagră a BMW, Porsche, Dr. Oetker și a altor corporații azi populare

Ciolacu: Important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare

În replică, Marcel Ciolacu i-a spus că „important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare”.

„O să îmi permit… cred că domnul ambasador este mai tânăr decât mine, cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea.

Nu cred că este mare diferenţă între politică şi diplomaţie şi sunt ferm convins că domnul ambasador nu şi-a pierdut încă răbdarea, cum nici eu n-am făcut-o de multe ori şi în contexte mai dificile.

Important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare, într-un moment important pentru România şi mai puţin pentru interesele noastre sau viziunile noastre personale”, a replicat premierul.

Citește și: Români blocați la Munchen. Mărturia unui pasager: Experiența a fost oribilă de la un cap la altul

Contre între ambasadorul României la Washington și Ciolacu. Ce face premierul în SUA

Luni, Marcel Ciolacu participă la ceremonia oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington. Ceremonialul include 19 salve de tun şi onorul drapelului.

Ulterior, premierul român se va întâlni, la Pentagon, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, şi cu şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken. La finalul zilei, se va întâlni şi cu Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al SUA.

Marcel Ciolacu este în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York până miercuri, împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Andrei Muraru / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related