Arhiepiscopia Tomisului face afaceri cu sticle goale pentru agheasmă

Data:

Arhiepiscopia Tomisului face afaceri cu sticle goale pentru agheasmă. Peturile sunt fabricate de un apropiat al lui ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopia Tomisului a vândut sticle goale pentru agheasma de Bobotează cu un leu bucata. Asta după ce primele 200.000 de sticle cu apă sfințită, gratuite, s-au epuizat rapid. Peturile sunt fabricate de un apropiat al lui ÎPS Teodosie, scrie presa locală.  

Cele 200.000 de sticle cu Agheasmă Mare oferite gratuit de Bobotează de către Arhiepiscopia Tomisului s-au epuizat rapid, motiv pentru care întreprinderea manageriată de Înalt Preasfințitul Teodosie s-a gândit să scoată și un profit de pe urma credincioșilor însetați de apă sfințită. 

Așa că a decis să vândă peturi de sticlă la un leu bucata, pe care enoriașii le puteau umple ulterior singuri, din butoaiele cu agheasmă, scrie Replica de Constanța. Interesant este că sticlele vândute goale cu 1 leu bucata nu sunt identice cu cele oferite gratuit, dar pline cu agheasmă.

Sticlele cumpărate de la firma unui apropiat al lui ÎPS Teodosie

Potrivit sursei citate, sticlele prin care se distribuie an de an Agheasma Mare sunt cumpărate de Arhiepiscopia Tomisului de la aceeași firmă, deținută de mama unui diacon apropiat de ÎPS Teodosie. 

Oamenii bisericii care se ocupau de bunul mers al lucrurilor nu știau nici ei de ce trebuie să ceară câte un leu pentru fiecare pet gol pe care îl dădeau credincioșilor, spunând jurnaliștilor că așa le-au cerut șefii.

200.000 de sticle cu Agheasmă Mare a distribuit Arhiepiscopia Tomisului de Bobotează, iar peturile s-au epuizat rapid, înșfăcate, mai multe odată, de oamenii dornici de apă sfântă.

Odată terminate acestea, este imposibil de spus câte sticle goale a vândut apoi biserica pentru agheasma din butoaie și câți bani au ajuns astfel în plus la firma patronată de apropiatul lui ÎPS Teodosie.

Citește și Orădeanul care a câștigat un Grammy vrea să se întoarcă în România

ÎPS Teodosie, urmărit penal

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru cumpărare de influenţă, în timp ce un consilier din cadrul Arhiepiscopiei este suspectat de complicitate la această infracţiune.

IPS Teodosie ar fi promis 160.000 de lei unui om de afaceri care ar fi trebuit să obţină suma de 800.000 de lei de la Secretariatul de Stat pentru Culte, acesta din urmă pretinzând că are influenţă asupra funcţionarilor. Banii ar fi urmat să fie folosiţi pentru construcţia sau reabilitarea unor unităţi de cult.

Mai multe în Reporter24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....