Armata israeliană a lovit sudul Fâșiei Gaza, azi, la prima oră

Data:

Israelul a bombardat în primele ore ale zilei de duminică sudul Fâșiei Gaza și a anunțat că își va intensifica atacurile în nordul enclavei. Presa palestiniană a anunțat că cel puțin 11 palestinieni au fost uciși într-o lovitură israeliană în orașul Khan Younis, din sudul Fâșiei Gaza, și că Israelul a bombardat orașul Rafah.

Loviturile au avut loc la câteva ore după ce purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a cerut locuitorilor din Gaza să se deplaseze spre sud, departe de pericol: „Pentru siguranța voastră, deplasați-vă spre sud. Vom continua să atacăm în zona orașului Gaza și vom intensifica atacurile”. Statele Unite vor trimite în Orientul Mijlociu un sistem de apărare împotriva atacurilor la mare altitudine (Terminal High Altitude Area Defense – THAAD) și batalioane suplimentare de sisteme de rachete de apărare antiaeriană Patriot, a anunțat sâmbătă Pentagonul, ca răspuns la recentele atacuri asupra trupelor americane din regiune.

Statele Unite au detașat o putere navală semnificativă în Orientul Mijlociu în ultimele săptămâni, inclusiv două portavioane, navele de sprijin ale acestora și aproximativ 2.000 de pușcași marini. Washingtonul se află în alertă sporită în ceea ce privește activitatea grupurilor susținute de Iran.

Citește și Invazia lui Putin a falimentat Biserica rusă din Moldova

Israelul a adăugat 14 comunități la planul său de evacuare în nordul țării, a anunțat duminică o declarație comună a Ministerului Apărării și a armatei. Comunitățile prezentate în declarație, care au fost aprobate de ministrul apărării Yoav Gallant, se află în apropierea Libanului și a Siriei.

08:43Un atac israelian cu rachete a vizat aeroporturile internaționale din Damasc și Alep duminică dimineața devreme, ucigând un muncitor civil și scoțând aeroporturile din funcțiune, a anunțat presa de stat siriană. Mai multe, în Hotnews.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești | Aktual24

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești...

Vizita strategică a președintelui Xi Jinping în Serbia | Curierul Național

Vizita „strategică” a președintelui Xi Jinping în Serbia. Liderul...

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința cu premierul Tusk | Aktual24

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința la care urma...