Român luat ostatic în Gaza

Data:

Român luat ostatic în Gaza. „Precizăm că, potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene, unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat iniţial în lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza”, arată Ministerul Mediului într-un comunicat.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat iniţial în lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza”, a transmis MAE.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene, a susținut că sunt cel puţin 210 ostatici în Fâşia Gaza, majoritatea israelieni.

Citește și Armata israeliană a lovit sudul Fâșiei Gaza, azi, la prima oră

Despre românii pe care războiul i-a prins în Gaza, Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, a declarat că sunt peste 200, dar ei nu pot fi evacuați deocamdată deoarece nu există condiții pentru a se face acest lucru în siguranță: „Celula de criză menține coordonarea cu celelalte state și organizații internaționale (…) În vedere evacuării în condiții de siguranță”.

De altfel, nicio țară nu a reușit până acum să-și evacueze cetățenii din Gaza. Între timp, Daniel Hagari a anunțat intensificarea bombardamentelor asupra Fâșiei Gaza începând de sâmbătă seară, ca măsură de pregătire a următoarei etape a războiului împotriva Hamas, scrie RFI Romania.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...