Critică dură a purtătorului de cuvânt al BOR cu bătaie spre Firea, în scandalul căminelor de bătrâni

Data:

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a lansat un atac dur la adresa ministrului Familiei, fără a-i da numele, după ce Gabriela Firea s-a degrevat de orice responsabilitate privind ancheta DIICOT la azilele de pe raza județului Ilfov.

„Să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism”, a scris Bănescu pe pagina sa de Facebook.

Citește și EXCLUSIV Cum se ascund abuzurile în centrele de protecție socială ale statului: angajații nu mai au voie să vorbească cu presa

„Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate. Realul creștinism e viu, agonic, pulsatil pe crucea răstignirii egoismului hrăpăreț, a egolatriei psihopatologice, a nepăsării cinice. El inspiră noblețe, care la rândul ei e milostivire, smerenie și bunătate care (ne) salvează”, a scris Vasile Bănescu, făcând trimitere subtilă la afirmarea Gabrielei Firea ca persoană credincioasă, profund religioasă.

Explicații suplimentare de la Bănescu

Bănescu spune totul că nu a vizat-o pe actuala ministră a Familiei, într-o precizare trimisă jurnaliștilor după ce a publicat postarea pe Facebook.

„În urma apariției în presă a unei informații care asociază o postare personală a mea pe Facebook cu anumite persoane concrete, care ar fi vizate critic de mesajul meu, fac precizarea oficială că acesta vizează coabitarea cu atrocități care ne-au îngrozit pe toți doar a acelor persoane care vor fi identificate ca vinovate de către autoritățile abilitate. Nu persoane care nu au legătură cu acest caz si care se pot simți lezate acum de un abuz de nedreaptă asociere.

Mesajul vizează din perspectivă creștină răul, banalizarea lui și denunțarea cruzimii”, a scris Vasile Bănescu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...

Două piețe din Timișoara, modernizate după sărbătorile pascale

Două piețe din Timișoara, modernizate. Cu investiții în derulare...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, pe traseul „300 de scări” din Slănic Moldova

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, vineri, pe traseul...