Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani”

Data:

Romania se aseamănă cu Rusia în mult mai multe privințe decât ne-am simți dispuși să recunoaștem. O elită coruptă, cu o democrație „fake”, unde serviciile secrete joacă un rol-cheie, își are originea în momentul 1989, când la putere au rămas foștii activiști de partid și linia a doua a Securității.

Pe fondul unei populații conservatoare, care detestă modernitatea, ieșirea României din comunism a arătat altfel decât în celelalte țări.

În unele momente, devine dificil să deosebești, în descrierea făcută de Armand Goșu, dacă se referă la Rusia ori la România – atât de apropiate sunt portretele celor două țări. De ce nu mai protestează oamenii în Rusia?, sună întrebarea.

Dar în Romania de ce nu mai protestează?, vine răspunsul ca o minge puternic lovita în perete, care-ți sare înapoi.

„Nu poți să minți populația. În momentul în care alegerile nu mai sunt alegeri, în momentul în care alegerile nu mai sunt competitive, nu mai ai alternanța democratică, nu mai ai opoziție reală… Dacă ați ucis democrația, ați ucis cel mai important lucru, fundamental pentru democrație, care este alternanța la putere…

Deci nu mai există capacitatea de a schimba, păi atunci de ce să votez? De ce să protestez? Atunci de ce să vociferez? Voi ați fost fericiți că m-ați anesteziat pe mine, m-ați manipulat, ați venit și ați controlat televiziunile, ați pus mâna pe partide, ați călărit administrația, peste tot băgați oameni din servicii, din instituțiile militarizate și acuma veniți la populație?”

Deci? Rusia sau România?

Paradoxul pe care-l vede profesorul universitar Armand Goșu, care preda de 19 ani la Universitatea București, este că Romania își ratează incredibil șansa tocmai când trăiește cel mai bun moment din istoria să de 170 de ani.

Are pace, are bani, zeci de miliarde care vin de la Uniunea Europeană, are prosperitate – și totuși, totul se prăbușește ca un castel de nisip. Sistemul de învățământ este într-un picaj formidabil, calitatea profesorilor și a elevilor se prăbușește, peste toată Romania s-a instalat o mediocritate și o criză de necrezut, au dispărut specialiștii din toate domeniile și nu se întrevede nicio soluție.

Interviul complet în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...