Au dat şpagă 4.000 de euro, au făcut denunţ şi au fost condamnaţi cu suspendare înaintea celui denunțat

Data:

Au dat şpagă 4.000 de euro. Soț și soție, doi ieșeni au ajuns să fie condamnați înainte ca cea căreia îi dăduseră șpagă să fie ea însăși condamnată.

Cei doi au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Au fost condamnați cu suspendare pentru cumpărare de influență. Decizia în dosarul principal este așteptată abia peste două săptămâni.

I-a promis că îi va găsi un loc de muncă în cadrul Poliției Locale

Zilier și aflat în căutarea unui loc de muncă, Bogdan Băiceanu a fost pus în legătură de către un coleg de muncă cu Monica Oneață, angajată în cadrul registraturii primăriei Pașcani.

În septembrie 2019, aceasta i-a promis că îi va găsi un loc de muncă în cadrul Poliției Locale a municipiului de pe Siret, în schimbul sumei de 2.000 de euro.

S-a oferit să-i găsească și soției acestuia, Elena Băiceanu, un loc de muncă în cadrul registraturii Primăriei Pașcani, pentru încă 2.000 de euro.

Le-a explicat că „așa se fac angajările pe posturile de bugetari”, că persoanele care nu dau bani nu au prioritate și că banii urmau să fie împărțiți între 4-5 persoane de care depindeau angajările.

Citește și: „Legendele Cetății”, un semi-eșec finanțat de Primăria Bistrița, organizat în locul unui eveniment de succes creat de un ONG local

Băiceanu a acceptat târgul. I-a dus Monicăi Oneață copii după actele de identitate și cele de studii, dar și banii solicitați. După o săptămână, Oneață l-a sunat și i-a mai cerut 3.000 de euro.

Băiceanu a refuzat, pentru că nu mai avea bani și și-a cerut banii înapoi. Atunci, a fost asigurat de Oneață că va încerca să rezolve angajarea și doar pentru cei 4.000 de euro primiți deja. Au trecut însă șase luni fără ca problema să fie rezolvată, așa că Băiceanu i-a cerut lui Oneață returnarea banilor.

Femeia a început să-l amâne, solicitându-i să mai aștepte. I-a dat până la urmă înapoi soției lui Băiceanu 2.000 de euro, dar atât. În cele din urmă, după aproape doi ani, cei doi soți au denunțat-o.

Denunțul a dus la deschiderea unui dosar penal pe numele Monicăi Oneață, pentru trafic de influență. De altfel, soții Băiceanu nu fuseseră singurii înșelaț

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...