„Legendele Cetății”, un semi-eșec finanțat de Primăria Bistrița, organizat în locul unui eveniment de succes creat de un ONG local

Data:

„Legendele Cetății”, eveniment organizat de Primăria Municipiului Bistrița și Palatul Culturii, despre care publicația Săptămâna online a scris deja că se vrea o copie sau un înlocuitor pentru evenimentul consacrat de doi ani de un ONG, respectiv „Povestea Vinului pe Pasajele Bistriței”, a fost un eșec.

Dacă anul acesta Primăria nu a mai alocat bani pentru evenimentul amintit, a găsit însă fonduri pentru a organiza altceva. Cum a fost primit acest altceva de bistrițeni?

În general a fost lume puțină și culmea, se vede și din pozele postate pe profilul primarului Ioan Turc, spectatorii au fost foarte puțini pentru ceea ce se numește un festival.

Chiar dacă au fost organizate mai multe zone de divertisment de diferite tipuri, s-a văzut clar că nu există un concept iar legendele cetății e o variantă mult prea generală. Povestea Vinului tocmai asta a avut în plus, povestea.

Știm toți că la astfel de manifestări trebuie să existe o poveste. Nu scoți oamenii în stradă dacă nu ai ceva destul de interesant pentru ei.

Citește și: Astra Film refuză solicitarea Arhiepiscopiei Sibiului de a scoate din festival filmul „Arsenie. Viața de apoi”

Resursele au fost mult mai generoase din ce am văzut, mulți oameni, echipamente, materiale de tot felul. Deci s-au străduit cei de la Primărie și de la Palatul Culturii să fie totul bine, numai că publicul nu a rezonat foarte bine cu acest eveniment. Poate și promovarea târzie să fie o explicație.

Un alt punct slab a fost selecția artiștilor, am ascultat la un moment dat niște coveruri cu lălăieli după Cargo sau Metallica. Cred că artiștii puteau să fie la un nivel mai ridicat calitativ, dar probabil s-a decis să se facă ceva pe repede înainte și atunci au adus ce au găsit. În afară de două nume de pe program, restul au fost doar de umplutură.

Ca să vedeți că nu sunt eu cârcotaș vă las aici un punct de vedere de la cel care a organizat doi ani un eveniment de succes la Bistrița.

Cristi Moldovan președintele Asociației Mocanița Transilvaniei, care a inițiat „Povestea Vinului pe Pasajele Bistriței”, a făcut o evaluare proprie a festivalului organizat de Primărie.

Continuarea în Saptamana.online


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Cristi Moldovan / Facebook)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum județean, alternativă la DN 7 Valea Oltului, va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

După asfaltarea DJ 703H, drum județean alternativă la DN...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...