Telefoane de lux achiziționate angro de instituții, autorități publice și regii autonome în 2023. SPP este pe locul întâi

Data:

Telefoane de lux achiziționate angro de instituții, autorități publice și regii autonome în anul 2023, suma totală cheltuită în acest scop în primele 9 luni din acest an, conform portalului de achiziții SEAP, fiind de 3.673.500,55 lei, adică 737.650 de euro, potrivit Săptămâna Online.

După ce Autoritatea Aeronautică Civilă a fost criticată intens în urmă cu câteva zile pentru achiziția unor telefoane de lux, iată că multe alte instituții și-au cumpărat anul acesta cele mai noi telefoane SMART din ofertele recente ale producătorilor, cheltuind în acest scop peste 700 de mii de euro din bugetul propriu, bani care vin tot de la bugetul de stat, însă pe acestea nu le-a luat nimeni la întrebări.

Care sunt cele mai mari achiziții directe de telefoane SMART

Un top al achizițiilor de telefoane SMART arată cam așa: 1. S.P.P., 2. Poliția Locală Sector 2 București, 3. Direcția Silvică Caraș Severin, din Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, 4. Administrația Națională de Meteorologie, 5.

Grupul Local pentru Pescărie Durabila in Delta Dunării, 6. Ministerul Cercetării, Inovării si Digitalizării, 7. Consiliul Concurenței, 8. CNCIR – COMPANIA NATIONALA PENTRU CONTROLUL CAZANELOR, INSTALATIILOR DE RIDICAT SI RECIPIENTELOR SUB PRESIUNE S.A.   

Citește și: „Holocaustul nu e doar despre genocid, ci și despre efectul propagandei, al minciunii, despre violența limbajului”

SPP a cumpărat telefoane de lux în valoare de 163.105 lei

Pe locul întâi se află Serviciul de Protecție și Pază, cu o achiziție directă de 96.320 lei, prin care a cumpărat un Pachet de echipamente comunicații voce și date tip 2 pentru 70 buc Telefon Samsung Galaxy A53, Dual SIM, 6GB RAM, 128GB, 5G + încărcător rețea 220V.

Telefoanele sunt cumpărate de la firma DANTE INTERNATIONAL, firmă care are cele mai multe achiziții directe de telefoane din cele postate pe SEAP (cifră de afaceri 2022 – 7.146.878.062 lei și un profit de 123.725.110 lei).  

Printr-o altă achiziție SPP a mai cumpărat 20 de telefoane APPLE IPHONE SE 3, 64GB, 5G, încărcător rețea 220V, cablu de încărcare USB Type C lightning la prețul total de 39.380 de lei. În total SPP  a cumpărat telefoane de lux în valoare de 163.105 lei.

Tranzacție în valoare de 132.141 lei făcută de Poliția Locală Sector 2 București

Poliția Locală Sector 2 București este pe locul 1 în top, pentru că a cheltuit în acest an cea mai mare sumă pentru achiziția de telefoane, respectiv printr-o singură tranzacție în valoare de 132.141 lei, au fost achiziționate 84 de telefoane.

Poliția locală Sector 2 a cumpărat cele 84 de telefoane Samsung în luna mai 2023, la prețul de 1.573 lei. La ce le trebuie telefoane smart polițiștilor? Știm că polițiștii ar trebui să folosească stații radio pentru comunicare, despre care presupunem că le au în dotare.

Direcția Silvică Caraș Severin, 108.000 lei pe telefoane

Umătoarea în top este Direcția Silvică Caraș Severin, din Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, care a cumpărat telefoane cu husă într-o singură tranzacție în valoare de 108.000 lei, fără alte precizări privind tipul/modelul de telefon și costul per bucată, respectiv cât s-a cheltuit pe fiecare telefon în parte.

Continuarea, în Săptămâna Online


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de ore

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de...

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății | Ziarul de Iași

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății. Conform Institutului Național de...