Austria păstrează veto-ul împotriva aderării României la Schengen

Data:

Austria păstrează veto-ul împotriva aderării României la Schengen. Din cauza escaladării situației migranților în Lampedusa, cancelarul Karl Nehammer a avut o discuție telefonică cu omologul său italian Giorgia Meloni. Nehammer apără și veto-ul Schengen împotriva României și Bulgariei, transmite Der Standard, dar ridică și problema unor controale sporite la granița cu Italia. 

Cancelarul federal Karl Nehammer (ÖVP) ia în considerare controale extraordinare la frontierele cu Italia, care este partener Schengen, din cauza migranților care ajung în Lampedusa. Într-un interviu acordat ziarului „Kleine Zeitung”, cancelarul a răspuns la întrebarea: „Vom controla în curând și frontiera cu Italia după ce Lampedusa a declarat stare de urgență?” cu: „Da”. Mai mult, Nehammer vrea să mențină veto-ul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, anunță publicația austriacă.

Citește și Ce țări au decis să extindă restricțiile de cereale ucrainene, după ce Bruxellesul a refuzat să mai prelungească interdicția

Având în vedere numărul mare de migranți care sosesc, consiliul municipal al insulei Lampedusa, din sudul Italiei, declarase miercuri seara starea de urgență. 9.000 de persoane debarcaseră pe insulă începând de luni, cu aproape o treime mai mult decât numărul total de locuitori, care este de 6.300.

Potrivit lui Nehammer, autoritățile austriece au intensificat operațiunile de control în zona de frontieră cu Italia ca răspuns la instituirea stării de urgență pe Lampedusa. „Urmărim acest lucru. Este vorba despre lupta împotriva rutelor de contrabandă (…)”, a declarat președintele ÖVP, care a precizat că a vorbit la telefon cu premierul italian Giorgia Meloni pe această temă, titează G4 Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related