Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, avocatul trimis de AUR în Parlamentul European

Data:

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, candidatul de pe locul al treilea pe lista candidaților pentru europarlamentare a Aliaței pentru Unirea Românilor (AUR): 7 terenuri, 5 case, ceasuri de lux, milioane de lei în conturi și un împrumut pentru propria firmă de 750.000 de euro.

Astfel, avocatul deține trei terenuri intravilane în București, un teren în Curtea de Argeș, un teren intravilan în comuna Singureni Giurgiu și alte două în extravilanul localității.

La capitolul imobile, Piperea deține în București o „casă de locuit demolată în 2012”, un apartament tot în Capitală, alte două case în Capitală în suprafață de 766 și 93 metri pătrați, o casă moștenită în Curtea de Argeș și încă o casă în Singureni, Giurgiu „dată în abitație viageră cu titlu gratuit”.

Citește și: De ce luptă Azota Popescu pentru schimbarea adopțiilor din România și câți președinți de țară s-au obosit să îi răspundă

Ceasuri de lux

Bijuteriile familiei Piperea au o valoare estimată de 50.00 de euro. Pe lângă ele, avocatul deține un ceas Ulysse Nardin în valoare de 7.500 de euro, un ceas femeiesc cu aceeași marcă de 11.000 de euro, dar și o colecție de tablouri ale unor pictori români estimată la 10.000 de euro.

În 2023, Gheorghe Piperea a deschis un cont bancar în care are 1.800.000 de lei.

Soția lui, Anca Piperea are 800.000 de lei într-un cont deschis tot în 2023. Un alt cont bancar deschis de candidat în 2022 conține un depozit de 632.000 de lei.

Piperea are și acțiuni la firme. Astfel, împreună cu soția, deține 99% din societatea SC Agricooltural Singureni SRL, acțini în valoare de 446.000 de lei.

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea
Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea

Soția lui deține 50% din firma SC Real Estate and Turn Around Management SRL, părți sociale care valorează 1.590.540 de lei.  

Cele două societăți la care acționari sunt soții Pipereau au fost împrumutate de aceștia cu 750.000 de euro în cazul Agricooltural Singureni SRL și cu 175.000 de euro în cazul SC Real Estate.

Socri lui Piperea au fost și ei împrumutați cu 118.500 de dolari americani.

Datoriile familiei Piperea la bănci sunt în valoare totală de 1.580.000 de lei, alți 200.000 de lei fiind contractați la cunoscuți ai familiei.

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea. Profesor, avocat, expert în insolvență

Anul trecut, Piperea a câștigat 129.000 de lei de la Facultatea de Drept din București, iar soția lui 175.000 de lei pentru funcția de director al Direcției juridice a Unicredit Leasing.

De la casa de avocatură Piperea și Asociații, candidatul AUR a încasat anul trecut 2.254.903 de lei, iar ca partener coordonator al casei de insolvență Rom Insolv Piperea a mai încasat 874.000 de lei net.

Piperea s-a făcut remarcat în timpul pandemiei pentru opiniile sale anti-vaccin. În decembrie anul trecut conducerea AUR l-a desemnat pe avocatul Gheorghe Piperea coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare.

În aprilie 2023, Piperea s-a plâns public că numai doi studenți au venit la cursul său de la Facultatea de Drept, din 220 câți astepta. „O întreagă lume mă detestă și nu știu de ce”, s-a victimizat Piperea.

Piperea și-a depus declarațiile de avere și de interese, documente obligatorii pentru candidații la alegerile europarlamentare și locale.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. Nu averea mă impresionează la dl Piperea. Orice avocat bun o poate agonisi. Ci mentalitatea. Cum poți avea profesie liberală și mentalitate comunistă. Nu pot înțelege. Se resping reciproc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related