Bacul de trecere a Dunării, eșecul turismului din Clisura Dunării

Data:

Uniunea Europeană a trimis degeaba bani în Caraș-Severin pentru dezvoltarea turismului! Bacul de la Moldova Nouă a fost deturnat de la adevăratele obiective!

Baziaș 4 stă deja de câteva zile tras la mal și nimeni nu poate spune când vor fi reluate cursele pe Dunăre între malul românesc și cel sârbesc. Nici nu pare să mai conteze prea mult atât timp cât toate discuțiile privitoare la acest bac sunt despre bani și despre nimic altceva. Ba, mai mult, a ajuns subiect de răfuială politică. Nimeni, dar absolut nimeni nu discută însă despre adevăratele motive pentru care UE a finanțat acest obiectiv. Despre lucrurile și obiectivele pe care s-a fundamentat cererea de finanțare. Baziaș 4 ar fi trebuit să aducă turiști în Caraș-Severin și ar fi trebuit să transporte turiști români în Serbia. Ar fi trebuit să impulsioneze astfel dezvoltarea turismului, a sectorului HORECA, în Clisura Dunării. Totodată, ar fi trebuit să ducă relațiile comerciale la un alt nivel.

Citește și: „Securitatea a controlat și controlează încă lucrurile”

Dacă aceste obiective ar fi fost atinse, probabil că nici nu mai conta dacă bacul se susține financiar din plata biletelor de trecere. Probabil că ar fi fost un aspect mult prea puțin important. Dar a urmărit oare cineva ca aceste obiective să fie atinse? Evident, nu. Nimeni nu a venit să arate astăzi, cu cifre, că Baziaș 4 e un motor pentru turismul din Clisura Dunării și că, indiferent că ar fi pe profit sau pe pierdere, câștigul județului Caraș-Severin e uriaș.

Bacul de la Moldova Nouă nu a avut parte de niciun fel de promovare. Răzleț, presa județeană l-a făcut cunoscut, dar și atunci mai mult prin scandaluri. Pe oricare drum te-ai îndrepta către Clisura Dunării, din orice direcție, nu găsești nici măcar un indicator, un panou informativ, nimic. Și atunci, cum să fie profitabil un bac de care nu știe aproape nimeni?

Continuare în Express de Banat!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: expressdebanat.ro)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...

Tradiții românești de Paște | Bihoreanul

Tradiții românești de Paște. Primăvara este marcată de cea...

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...