Bărbat arestat pentru trafic internațional de droguri. Cum a adus din Spania în România un colet cu canabis

Data:

La data de 28 martie 2024, polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc.

A adus în România, prin curierat, un colet cu canabis

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, în luna martie 2024, bărbatul cercetat ar fi introdus în țară din Spania, prin intermediul unei firmei de curierat, un colet ce conținea peste 1 kilogram de canabis, destinat vânzării.

„De asemenea, cercetările au reliefat că acesta ar fi fost sprijinit în activitatea infracțională de alte două persoane cercetate (aflate sub măsura arestului preventiv în prezenta cauză), care ar fi preluat și transportat drogul de risc”, explică Poliția Română.

Astfel, la data de 28 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea bărbatului cercetat.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu și averea sa neștiută: apartamente la Mamaia, Sinaia, București și mai multe mașini Mercedes și BMW X6 M, de peste 100.000 de euro bucata, toate pe firme


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a precizat Poliția Română.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...