Bebeluș vândut pe 10.000 de euro de o angajată a direcției de protecție de la Sectorul 4

Data:

Un bebeluș a fost furat, iar mai apoi vândut pentru 10.000 de euro chiar de către șefa serviciul pentru Prevenirea Separării Copilului de Familie, din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 4, a dezvăluit Vișinel Bălan, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Dezvăluirile acestuia au fost confirmate și de către Ministerului Familiei, care a precizat că o anchetă penală este în curs.

Doina Teodorescu este acuzată că ar fi luat copilul din maternitate și l-ar fi dat unei familii înstărite din Ilfov, în schimbul sumei de 10.000 de euro.

Citește și: 90 milioane de euro pe an, evaziunea fiscală din „păcănele” (surse)

Mama minorului a fost nevoită să apeleze la poliție pentru a-și recupera copilul. După mai multe căutări, bebelușul a fost găsit la domiciliul familiei care se presupune că l-a cumpărat.

„O poveste teribilă de negândit – o femeie care a fost încredințată să protejeze interesele copiilor vulnerabili ar fi făcut exact contrariul.

În loc să ajute o familie nevoiașă și să prevină separarea bebelușului de aceasta, Doina Teodorescu, șef de serviciu Prevenirea Separării Copilului de Familie, din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 4 ar fi preluat bebelușul din maternitate și l-ar fi dat în grija unei familii înstărite din Ilfov.

Surse apropiate din poliție spun că ar fi vorba de 10.000 de euro primiți de la familia respectivă”, a scris Vișinel Bălan.

Ministerul Familiei confirmă cazul

Ministerul Familiei a confirmat acest caz, dar a precizat că evenimentul a avut loc anul trecut și a mai spus că, în prezent, Doina Teodorescu se află sub urmărire penală.

Citește și: Psiholog: Reclamele la pariuri fac un rău uriaș. Dependența de jocuri de noroc este reală

„Cazul semnalat în presă face obiectul unei anchete penale, deschise anul trecut, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care a confirmat, în mai 2022, începerea urmăririi penale a doamnei T.E.-D., fost șef-serviciu Prevenire a Separării Copilului de Familie, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fapta persoanei care, fără drept, intermediază adoptarea unui copil”, a transmis Ministerul Familiei.

Potrivit informațiilor de la DGASPC Sector 4, Doina Teodorescu a fost în concediu medical și de odihnă în perioada aprilie-octombire a anului trecut, iar ulterior a fost mutată pe o funcție publică de execuție din cadrul direcției pentru protecția adulților.

Copilul în cauză se află în acest moment în grija unui asistent maternal după ce mama acestuia a cerut o măsură de protecție motivând că nu-l poate crește.

Ministerul Familiei a ținut să precizeze că „Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sunt instituții publice, cu personalitate juridică, aflate în subordinea Consiliilor Județene, respectiv a Consiliilor Locale la nivel de sectoare în Municipiul București.

Ministerul Familiei, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție coordonează și îndrumă metodologic activitatea Direcțiilor Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din toate județele și sectoarele Municipiului București”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doina Cornea: curaj civic și rezistență morală | Puterea a Cincea

Doina Cornea: curaj civic și rezistență morală. Un adevărat...

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, care intimidează prin procese în care cer despăgubiri uriașe

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, despre care...

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...