Bistrița: un comisar a plătit cu funcția pentru că a îndrăznit să controleze și să amendeze Primăria

Data:

Comisariatul județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud are un alt șef după ce Grațian Morariu a îndrăznit să aplice o sancțiune Primăriei municipiului Bistrița în valoare de 50 de mii de lei și să dispună măsura complementară a demolării construcției ilegale reprezentată de Stația de asfalt. Pe surse, noul șef este Ioan Borș, foarte bun prieten cu primarul.

Context: Pe scurt, Primăria Municpiului Bistrița a cumpărat o stație nouă de asfalt pe care a început să o monteze, de capul ei, fără să ceară avizele necesare și nici autorizație de construcție. În luna mai 2022, primarul Ioan Turc făcea postări pe Facebook cu stadiul avansat al lucrărilor. Direcția de Servicii Publice a solicitat acordul de mediu pentru autorizarea construcției abia la sfârșitul lunii mai a.c., când lucrările erau aproape de final (70% realizate).

Citește și: Efectul costisitor al prescrierii: DIICOT a închis dosare cu prejudicii de 1,1 miliarde de euro

Agenția pentru Protecția Mediului BN a fost prima instituție care le-a dat peste nas celor din Primărie, respingându-le solicitare pentru acord de mediu, întrucât legislația nu permite evaluarea construcțiilor deja începute. Fără acord de mediu nu se poate emite autorizația de construcție, fără autorizație nu poate funcționa stația de asfalt și tot așa, proiectul măreț se transforma într-un fiasco.

Continuarea în Săptămâna Online.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.
1 COMENTARIU
  1. Pe când ceva despre distrugerea habitatului de mediu dintre Salva și Beclean ,pe râul Someș de către exploatările făcute de balastiere ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...