Greu de demis: profesorul anti-vaxxer s-a întors la catedră

Data:

Augustin Cezar Vieru, profesorul de Științe Sociale dat afară cu scandal de la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” de la Răducăneni, s-a întors la catedră în școlile din alte 4 comune din Iași.


„Cât timp există un proces pe rol privind desfacerea contractului de muncă de la Răducăneni, nu a putut fi împiedicat să participe la titularizare și să ia posturi de suplinitor”, a comentat ISJ Iași.

Documentele din instanță confirmă ce povesteau elevii: profesorul îi obliga să îi asculte teoriile antivacciniste, le preda la ore teorii  conspiraționiste, îi amenința cu scăderea notei la purtare dacă părăseau grupurile online unde le povestea despre acestea, îi amenința cu Diana Șoșoacă, îi băga în ședințe nocturne.

„Îți vorbesc cu marș că așa vrea mușchiul meu!”, le spunea elevilor care obiectau la ce avea de spus la ore sau în afara lor. „Acum s-a mai potolit, dar îl ținem sub observație.

Cu un an înainte de povestea de la Răducăneni a mai fost la noi și a făcut exact ce făcea și acolo, doar că atunci s-a învățat exclusiv online”, a precizat directoarea uneia dintre școlile unde Vieru este din nou profesor de Științe Sociale.

Citește și: Crimele din orfelinatele României, incluse într-o inițiativă europeană. Ce urmează

S-a mutat în altă zonă a județului

După ce i-a fost desfăcut contractul de muncă de la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni, Augustin Cezar Vieru a solicitat instanței anularea deciziei școlii.

Articolul invocat în Decizia 63/2021 a liceului menționează motivele concedierii: „În cazul în care salariatul a săvârșit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern”.

Continuarea în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related