Botoșani: bebeluş adus pe lume în poarta Maternităţii

Data:

Botoșani – bebeluş adus pe lume în poarta Maternităţii. Mama acestuia, în vârstă de 30 de ani, dintr-o localitate de la doar câţiva kilometri de orașul Botoșani, era la a treia sarcină. Din aceste motive tânăra nu s-a grăbit să meargă la spital, bazându-se pe apropierea de Maternitate şi experienţa celorlalte două sarcini. Doar că bebeluşul a fost de altă părere.

Întâmplarea a avut loc în urmă cu câteva zile. Femeia a simţit la primele ore ale dimineţii  că o iau durerile facerii. Şi-a făcut liniştită bagajul, după care a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanţă. Doar că între timp bebeluşul dădea semne tot mai clare că vrea să vină pe lume, astfel că în momentul în care au sosit cadrele medicale gravida intrase deja în travaliu.

Naştere asistată în ambulanţă

Când au ajuns cadrele medicale femeia a fost imediat urcată în autosanitara care a pornit în viteză spre Maternitatea Botoșani. Ambulanţa a intrat pe poarta Maternităţii, doar că bebeluşul nu a mai avut răbdare. Pentru a evita complicaţiile, cadrele medicale nu au mai mutat-o pe femeie şi naşterea a fost asistată în ambulanţă. „A fost vorba despre un băieţel de 3.100 de grame. Şi el şi mama au fost bine ulterior, fiind asistaţi de colegii de la ambulanţă”, a spus medicul primar Carmen Zaboloteanu, medicul şef al Secţiei Neonatologie din cadrul Maternităţii Botoșani.

Citește și Eliminarea facilităților fiscale pune în pericol și investițiile preconizate ale comunelor

Cazul vine la doar câteva săptămâni după ce un alt echipaj de la Ambulanţă s-a trasformat în moaşă pentru un bebeluş din Mihălăşeni. Micuţul nici nu a mai aşteptat să ajungă la ambulanţă, venind pe lume în propria casă, asistat de cadrele medicale. Faptul că cei de la Ambulanţă se confruntă tot mai des cu astfel de situaţii este confirmat şi de cel mai recent proiect desfăşurat de aceştia, împreună cu cadrele medicale de la Maternitate.

Conducerea SJA a apelat la specialiștii în asistența medicală a nou-născuților, iar rezultatele deja se văd. Asta după ce personalul medical a avut parte de tot mai multe nașteri asistate în ambulanțe sau la domiciliu. Astfel, pe parcursul a trei zile, întreg personalul din cadrul SJA a participat la un curs de asistență medicală la naștere normală și situații patologice precum și îngrijirea nou-născutului. Cursul a fost susținut de medicul primar neonatologie Carmen Zaboloteanu. A participat și asistenta medicală Mădălina Penciuc, care este moașă licențiată. Pe parcursul cursului cei de la Ambulanță au luat contact cu cele mai noi metode de reanimare a nou-născutului, titrează Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related