BOTOȘANI – Condamnaţi penal ţinuţi în funcţiile de la stat

Data:

Doi funcționari publici din județ, soț și soție, ambii condamnați penal în două cazuri separate, au continuat să-și desfășoare activitatea până la finele anului trecut, deși condamnările dispuse îi fac incompatibili cu statutul de funcționari publici. Cei doi au figurat ca angajați în cadrul unor primării din județ – el la Primăria comunei Ibănești, iar dânsa la Primăria comunei Mihai Eminescu, însă detașată temporar la APIA, și în mod normal în urma sentințelor ar fi trebuit să fie destituiți.

Cu toate acestea, ei au rămas pe funcții cel puțin până la finele anului trecut, deși, potrivit Codului Administrativ, raporturile de serviciu trebuiau să înceteze de drept în urma hotărârilor judecătorești definitive, dacă s-a dispus aplicarea unei pedepse privative de libertate, la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei.

Acte false pentru subvenţii

În fapt, în primăvara lui 2010, Ciprian Constantin Postolache, în ultima perioadă inspector de cadastru în cadrul Primăriei Ibănești, a vrut să acceseze programul „Instalarea tinerilor fermieri” prin care să obțină o serie de fonduri europene nerambursabile. Întrucât nu îndeplinea condițiile, el a determinat-o pe sora sa să solicite ea sprijinul financiar nerambursabil, deși nici ea nu era eligibilă. Astfel, toate actele emise pe numele lui au fost modificate prin consemnarea prin suprascriere a prenumelui surorii sale, iar pe baza falsurilor s-a acordat un sprijin de 20.000 de euro, dar și subvenții timp de trei ani pentru culturile înființate.

Falsurile au ieșit la iveală, iar ulterior Ciprian Constantin Postolache a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru fraudă. În urma procesului, el a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, sentința definitivă fiind pronunțată pe 11 noiembrie 2021. Cu toate acestea, Ciprian Constantin Postolache a rămas în funcție până la începutul acestui an.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul MONITORUL DE BOTOȘANI.

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...