Brașovul va avea o rețea de piste de biciclete care va lega toate cartierele orașului

Data:

Primăria Brașov a depus noi proiecte de piste de biciclete pentru obținerea de fonduri nerambursabile prin PNRR, în valoare de 3,3 milioane de euro. Acestea se adaugă proiectului „Calea verde“ și celor două trasee pentru biciclete, toate aflate în derulare, a anunțat joi municipalitatea.

Primăria Brașov, în parteneriat cu Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov, a depus patru solicitări de finanțare nerambursabilă prin PNRR în valoare totală de 16 milioane de lei, fără TVA, pentru amenajarea a 16,4 kilometri de piste pentru biciclete, care să completeze proiectul primăriei ,,Calea verde a municipiului Brașov – Conectarea ariilor majore de teren prin soluții de transport ecologic”.

,,Primăria continuă programul de investiții în infrastructura necesară tranziției spre sisteme de transport prietenoase cu mediul. Pe lângă achiziția de autobuze electrice și troleibuze,  prin care transportul în comun devine ecologic, vineri am depus patru proiecte de finanțare pentru noi piste pentru biciclete care să lege mai multe zone: centrul istoric de Șchei, Răcădăul de centrul civic, Iuliu Maniu de Făget și 13 Decembrie de Mihai Viteazul. Toate aceste tronsoane vin să completeze proiectul nostru major pentru piste de biciclete, «Calea verde», alături de traseul 1 și 2, toate deja aflate în implementare. Luna viitoare vrem să depunem încă o cerere pentru finanțare prin Administrația Fondului de Mediu, care să completeze această rețea. Prin toate aceste investiții, realizate cu fonduri nerambursabile, vom reuși să conectăm cartierele Brașovului cu zonele de interes major, dar și să le legăm între ele. Transportul cu bicicleta este una dintre soluțiile optime pentru un oraș de dimensiunile Brașovului și avem atâtea exemple de orașe din Europa care au devenit mult mai prietenoase pentru locuitori, odată cu dezvoltarea acestui sistem de transport. Ca să ajungem și noi la același nivel, trebuie să creăm o infrastructură care să asigure legături directe între cartiere și zonele de interes, în condiții de siguranță, iar acesta este obiectivul nostru”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Citește și: Șeful Autorității Electorale sfidează judecătorii și legile. Cine e „Dumnezeul care îl iubește” pe Mitulețu-Buică?

Cele patru proiecte depuse pentru finanțare prin PNRR vizează amenajarea de piste pentru biciclete pe următoarele trasee:

● Valea Cetății – centrul civic, inclusiv ramificații, pe următorul traseu: str. Padina, str. Crișului, str. Someșului, str. Mureșului, canalul Timiș, str. Karl Lehman, str. Dimineții, str. Dorobanților. Lungimea traseului, cu tot cu ramificații este de 5,7 km. Valoarea proiectului este de 5.611.878 de lei, fără TVA.

● Prefectură – Pietrele lui Solomon, pe următorul traseu: str. Postăvarului, str. Diaconu Coresi, str. Alecu Russo, str. Cerbului, str. George Coșbuc, str. Castelului, str. Constantin Lacea, str. Bâlea, Piața Unirii/Prund, str. Doctor Vasile Saftu, str. Învățătorilor, str. Podul Crețului (cu segment amenajat), parcare Pietrele lui Solomon. Lungimea traseului este de 8 km. Valoarea proiectului este de 7.876.320 de lei, fără TVA;

● Făget – Ceasu’ Rău, pe  str. 13 Decembrie (între Ceasu’ Rău și Onix se analizează și varianta str. Petru Maior). Lungimea traseului este de 1,2 km. Valoarea proiectului este de 1.181.448 de lei, fără TVA;

● Făget – Griviței – Mihai Viteazul (cu cele două variante, pe str. Codrii Cosminului sau pe str. Vulcan).Lungimea traseului este de 1,5 km. Valoarea proiectului este de 1.476810 de lei, fără TVA;

Aceste trasee pot suferi modificări ca urmare a elaborării studiilor de fezabilitate, în cadrul cărora vor fi definitivate soluțiile optime pentru toate categoriile de trafic, cu bicicleta, pietonal și rutier.

Citește și: Robert Sighiartău (PNL) amenință Olanda: Să vorbim mai mult despre mafia din Rotterdam

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Brașov)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O tânără din Botoșani a pus bazele unui atelier care produce accesorii unicat

O tânără din Botoșani a pus bazele unui atelier...

Marian Preda a fost reales rector al Universității din București

Marian Preda a fost reales rector al Universității din...

Aktual24 | De la Nistru pân’ la Tisa, tot elevul pică PISA

Cine mai credea încă, după treizeci de ani de...