„Căpcăunul” de la Iaşi: 20 de ani de puşcărie, dar e de negăsit. A cerut azil politic la Chişinău

Data:

Pe unul dintre cei mai periculoşi membri ai lumii interlope ieşene îl aşteaptă două decenii de închisoare. Condamnat o dată în 2015 pentru trafic de migranţi şi contrabandă, Marian Plugaru Chirilă nu a putut fi încarcerat. A fugit în Republica Moldova, unde a cerut azil politic, afirmând că este persecutat ca susţinător al lui Victor Ponta. Moldovenii i-au respins cererea, iar Plugaru şi-a continuat activitatea infracţională. A fost condamnat din nou miercuri, iar noua pedeapsă a fost adăugată la cea veche. Până să poată fi închis, cel poreclit „Căpcăunul” sau „Şarpele” va trebui să fie găsit.

Originar din Ţuţora, Plugaru a intrat de tânăr în conflict cu legea, fiind închis în mai multe rânduri pentru furt calificat. După gratii, a cunoscut infractori mai „serioşi”, experimentaţi în trafic de migranţi şi contrabandă, iar după liberare şi-a constituit propriul grup infracţional. Din 2010, după liberarea unui cunoscut al său, moldovean, „specialist” în trecerea ilegală a frontierei, Plugaru a început să lucreze în stil mare. În momentul de maximă expansiune, grupul său ajunsese să cuprindă peste 30 de persoane. O primă faptă reţinută de procurori a fost comisă în august 2010, când a aranjat trecerea ilegală a Prutului de către doi moldoveni ce voiau să ajungă în vestul Europei.

Citește și: Peste 20 de milioane de euro fonduri europene, pentru un campus regional pentru învățământul dual la Timișoara

În circumstanţe rămase neclare, probabil în contextul unei reglări de conturi cu o grupare moldoveană, Plugaru a încercat să-l ucidă pe unul dintre cei doi migranţi, într-o pădure. Moldoveanul a fost bătut cu o bâtă de baseball şi cu un hârleţ de Plugaru şi complicii lui. A reuşit totuşi să fugă şi s-a predat jandarmilor.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...