Cardiologul acuzat de refolosirea dispozitivelor intracardiace de la morți divorțează și împarte o avere considerabilă

Data:

Cardiologul acuzat de refolosirea dispozitivelor intracardiace de la morți divorțează. La o jumătate de an după ce Dan Tesloianu ajungea în atenția opiniei publice naționale prin scandalul refolosirii de dispozitive intracardiace, și-a chemat propria soție în fața judecătorilor într-o acțiune de divorț pentru partajul bunurilor comune. Judecătoria nu a stabilit încă primul termen al procesului.

Tesloianu și soția sa, de asemenea medic în cadrul unui spital ieșean, vor avea de împărțit o casă de 200 mp construită în 2005 în Iași, împreună cu terenul de 1.200 mp aferent acesteia, ca și un apartament de 51 mp cumpărat în 2019. La acestea se adaugă un imobil de 120 mp în comuna Crăcăoani din județul Neamț și două terenuri, în suprafață totală de 23.000 mp în aceeași localitate.

Citește și O primărie din Olt angajează marinar şi conducător de ambarcaţiuni

Ce avere are cardiologul acuzat de refolosirea dispozitivelor intracardiace de la morți

O colecție de artă, achiziționată începând cu 2009 și evaluată la 50.000 euro, face și ea parte din categoria bunurilor comune.

Medicul Dan Tesloianu deține și un cabinet de specialitate în Nicolina, care i-a adus în 2021 dividente în valoare de 160.000 euro. La averea familiei se adaugă conturi bancare de 76.500 lei, 90.000 euro și 50.000 de dolari.

Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în care este implicat Tesloianu vizează săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată și continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora.

Lui Tesloianu i se reproșează că a cerut Casei Județene de Asigurări de Sănătate decontarea unor servicii medicale supraevaluate, dar și, mai ales, faptul că în calitatea sa de coordonator al Programului național de boli cardiovasculare desfășurat la Iași a dispus implantarea unor echipamente medicale reutilizate, recuperate de la pacienți decedați.

Acestea ar fi fost ulterior introduse în caietele de sarcini aferente achizițiilor făcute de spitalul „Sf. Spiridon”, pentru a se crea o aparență de legalitate a intrării lor în unitatea medicală, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la Primăria Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la...

Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în format electronic | Ziarul de Iași

Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în...

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat...