Cătălin Drulă i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare

Data:

Cătălin Drulă i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare. Președintele USR a anunțat duminică că a vorbit cu primarul din Câmpulung Muscel.

Decizia liderului USR vine după declarația Elenei Lasconi, care a recunoscut public că a votat DA la referendumul pentru familie.

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii.

Citește și: Greva foamei pentru Alina Apostol, românca închisă în condiții grele în China

Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație.

USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale.

În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”, a declarat Drulă.

Citește și: Elena Lasconi, criticată de propria fiică pentru că a votat DA la referendumul pentru familie: Sunt dezgustată și dezamăgită

Elena Lasconi a votat la referendum

Elena Lasconi a declarat la Prima Tv că în 2018 a votat DA pentru referendumul pentru familie,  declarație care a provocat o amplă dezbatere pe rețelele sociale.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Elena Lasconi, care a adăugat că la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 a votat „DA”.

Reacția fiicei lui Lasconi

Oana Lasconi a reacționat dur pe Instagram după declarațiile mamei sale care a spus că a votat DA la referendumul pentru familie.

„Sunt absolut dezgustată că mama mea a votat DA, la referendumul Coaliției pentru familie pentru a susține așa zisa familie tradițională între un bărbat și o femeie. Sunt dezgustată și dezamăgită. 

Nu îmi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit o homofobă. Nu am cuvinte (…) ca membru al acelei comunități. Nu pot să descriu durerea pe care o simt.

Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată. Știu că nu era pasionată de subiectul pentru drepturi egale, dar sunt șocată că e preocupată de modificarea Constituției într-un mod jegos.

Mă doare sufletul și inima, am palpitații”, a comentat pe Instagram fiica Elenei Lasconi, care la profilul ei se declară „anticapitalistă la Paris”, susținătoare a drepturilor LGBTQ+ally, socialistă și scriitoare aspirantă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Elena Lasconi / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...