Taxa de la Podul Giurgiu-Ruse trebuie eliminată, cere Cătălin Drul

Data:

Taxa de la Podul Giurgiu-Ruse trebuie eliminată, a cerut preşedintele USR, Cătălin Drulă. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în punctul de trecere a frontierei dintre România şi Bulgaria.

„Această taxă de pod reprezintă un obstacol în calea liberei circulaţii de persoane şi bunuri între ţările noastre. După aderarea la Schengen nu vor mai exista ghişee de control paşapoarte, de ce am mai avea un alt ghişeu care să îngreuneze traficul?”, a declarat Cătălin Drulă.

În prezent, taxa de pod este de 15 lei, în România, și de 4 leva sau 2 euro (10 lei), dacă o plătești când vii dinspre Bulgaria.

Conferinţa de presă a fost susţinută alături de europarlamentarul Ilhan Kyuchyuk, co-preşedintele partidului liberal-democrat european ALDE (din care USR face parte), de Dan Barna, vicepreşedinte USR şi ALDE Europe, şi de europarlamentarul USR Vlad Botoş.

În ciuda faptului că zeci de mii de șoferi achită taxa în fiecare zi, podul dintre Giurgiu și Ruse are asfaltul degradat.

Citește și: Preşedintele CJ Vaslui, reținut de DNA pentru luare de mită. Procurorii cer arestarea preventivă

Taxa de la Podul Giurgiu-Ruse, motive pentru eliminarea taxei

„România şi Bulgaria au îndeplinit toate condiţionalităţile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi este imperativ ca guvernele de la Sofia şi Bucureşti să facă tot ce ţine de ele pentru ca ţările noastre să se integreze în spaţiul de liberă circulaţie anul acesta.

Este un drept câştigat prin muncă de ambele popoare şi trebuie să se bucure de acesta cât mai rapid”, a mai spus liderul USR.

Conferinţa de presă a fost parte a evenimentului „Schengen: o punte de legătură. Importanţa spaţiului Schengen pentru România şi Bulgaria”, organizat de Vlad Botoş şi Ilhan Kyuchyuk cu sprijinul Renew Europe.

Citește și: PSD a decis excluderea din partid a președintelui CJ Vaslui

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: USR / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia blochează importurile de fructe și legume din Republica Moldova

Rusia blochează importurile de fructe și legume din Republica...

VIDEO Un spectaculos foc de artificii în culorile tricolorului, la Alba Iulia

Un spectaculos foc de artificii în culorile tricolorului. Unul...