Cătălin Teniță (REPER): Legea pensiilor speciale are două erori majore

Data:

Majoritatea parlamentară poate trece cu tancul peste dezbaterile asupra legii pensiilor speciale, declară la RFI deputatul Cătălin Teniță (REPER). El remarcă pe de altă parte că proiectul nu este asumat de premierul Nicolae Ciucă.

„Documentul are două erori majore. Prima este că nu este un document asumat, adică este o reformă majoră, care va afecta niște sute de mii de persoane, de pensionari actuali și de pensionari viitori și acest document ar fi trebuit să fie asumat și prezentat de primul-ministru Ciucă.

Domnul prim-ministru nici măcar nu a vorbit în cel mai mic discurs despre acest document. Deci până la urmă, asta este foarte discutabil, acest mod de a face politică.

Al doilea lucru esențial este că reforma din PNRR și așteptarea generală a populației este ca aceste pensii să devină cel puțin de acum încolo bazate pe principiul contributivității (…). Or chestia aceasta nu se întâmplă și practic bugetele instituțiilor vor fi în continuare împovărate de aceste sume practic scoase din pălărie an de an”, a menționat Cătălin Teniță.

Citește și: Un judecător brăilean critică dur și ironizează procurorii care au vrut să închidă un dosar cu victimă de 78 de ani

Deputatul se așteaptă ca dezbaterile din Parlament pe legea pensiilor speciale să fie de formă: „Mă aștept să fie o serie de dezbateri, evident, noi ca Opoziție, vom încerca să îmbunătățim acest proiect într-o serie de puncte și cele legate de vârsta de pensionare, cele legate de criteriile de acordare a pensiilor, de modul de calculare, ați văzut că este un mod absolut discutabil acela cu alegeți 12 salarii din cele mai bune.

Continuarea, în RFI Romania!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă candidatura la primăria Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă...

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...