CNCD l-a amendat pe primarul implicat în cazul femeii care a născut în faţa spitalului din Urziceni

Data:

CNCD l-a amendat pe primarul implicat în cazul femeii care a născut în faţa spitalului din Urziceni. Constantin Sava a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu amendă de 10.000 de lei pentru afirmaţiile la adresa femeii care a născut în faţa Spitalului Municipal la data de 31 iulie 2023.

„Declaraţiile domnului Constantin Sava, primarul Municipiului Urziceni, la adresa femeii care a născut în faţa Spitalului Municipal Urziceni la data de 31 iulie 2023, constituie faptă de discriminare săvârşită potrivit art. 2 alin. (6) şi art. 15 din OG 137/2000 republicată.

Hotărârea a fost adoptată cu votul unanim al celor prezenţi (9). Sancţiunea stabilită de către Consiliu este amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei, adoptată cu 6 voturi pentru şi 3 împotrivă”, se arată într-un comunicat al CNCD transmis vineri Agerpres.

Citește și: Jandarmeria refuză să facă public un contract de 13 milioane de lei, încheiat cu soțul unei angajate a Ministerului de Interne

CNCD l-a amendat pe primarul care a justificat prin faptul că „fata este de etnie romă

În declaraţii publice, Constantin Sava a susţinut că fata care a născut pe trotuar este de etnie romă şi că are dizabilităţi.

„În primul rând, îi cerem să îşi dea demisia, să îşi ceară scuze familiei fetei şi comunităţii rome din România şi din Bărbuleşti, pentru că dânsul a încălcat un articol din Convenţia pentru drepturile omului, şi anume articolul 14, instigând la ură rasială, spunând cumva că faptul că nu au în Spitalul Urziceni medici, nu au o secţie bine pusă la punct se datorează romilor din Bărbuleşti, că atunci când vin la spital vin în număr foarte mare, sute de inşi, şi vin şi se spală în spital, deranjează medici. Practic, ce a făcut dânsul: a instigat la ură rasială”, spunea, în august 2023, unul dintre coordonatorii Platformei Civice Aresel, Giuliano Dumitru.

Asociaţia Platforma Civică Aresel are ca obiectiv, potrivit reprezentanţilor ei, combaterea rasismului şi a inegalităţilor sociale, politice şi economice dintre romi şi restul populaţiei.

Citește și: O stațiune balneară închisă de comuniști va fi reînviată și devine independentă energetic

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...