Ce trebuie să facem în caz de cutremur. Recomandările unui reprezentant IGSU

Data:

Reporter 24 a stat de vorbă cu un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în contextul activării zonei seismice din Oltenia, pentru a vedea ce trebuie să facem, în cazul producerii unui seism.

Am stat de vorbă cu colonelul Bogdan Vlăduţoiu, care este inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, şi unul dintre pompierii români, care au intervenit după cutremurul din Turcia, în zona Hatai.

Reprezentantul IGSU spune că este important să ne pregătim, înainte de cutremur. Un aspect în acest sens este consolidarea clădirilor cu risc seismic.

„Înainte de seism, trebuie să ne pregătim şi trebuie să acţionăm pe partea preventivă. Măsurile pe care le putem adopta cu toţii şi aici mă refer la autorităţi, instituţii, operatori economici, dar şi cetăţeni, sunt reprezentate de consolidarea seismică a tuturor clădirilor şi în special acolo unde este o prioritate să se realizeze această măsură”, a declarat Vlăduţoiu.

Continuarea în Reporter24.info

Citește și: Ambulanța a venit fără medic. Antrenorul echipei de baschet Phoenix Galați a murit la 44 de ani, la un meci

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporter24.info)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related