Cea mai mare investiţie a Primăriei Oradea din acest an, peste 150 de milioane de lei

Data:

Cea mai mare investiţie a Primăriei Oradea din acest an este noul grup energetic al CET, care trebuie finalizat până la 31 decembrie 2024.

Primăria Oradea va lucra şi anul acesta sub presiunea termenelor strânse pentru finalizarea lucrărilor.

„Pe primul loc în topul investiţiilor (n.r. municipalităţii orădene în acest an) se află noua unitate de producţie energie în cogenerare de înaltă eficienţă, care va fi amenajată în curtea CET-ului”, a declarat primarul Florin Birta, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă cu ocazia lansării în dezbatere a proiectului de buget local.

Potrivit edilului, „unitatea de producţie are termen de finalizare a proiectului (n.r. prin care este finanțată) anul acesta”, fapt pentru care „va fi o presiune pe finalizarea lucrărilor, ca să nu pierdem banii”.

Investiția beneficiază de 117 milioane lei de la bugetul de stat, prin programul Termoficare, însă valoarea totală a lucrărilor este mult mai mare.

Citește și: Tabăra de jurnalism de date și storytelling, ziua a doua. Despre speranța de viață și de ce bărbații trăiesc mai puțin

Cea mai mare investiţie a Primăriei Oradea

Consiliul Local Oradea a majorat în aprilie 2023 devizul general al lucrărilor la 157,8 milioane lei, sumă reprezentând contribuţia bugetului de stat şi cea a bugetului local, pentru a atrage la licitație cât mai mulți constructori.

Investiţie încă în licitaţie

Chiar şi aşa, la licitaţia publică organizată în vara anului trecut municipalitatea a reuşit să atragă un singur ofertant, asocierea reprezentată de compania Loial Impex SRL, din care mai fac parte asociaţii Modlproiect ASD şi Engul, cu subcontractanţii Corsem Impex şi Construcţii Bihor.

Termenul de execuţie este cu atât mai strâns cu cât licitaţia pentru atribuirea lucrărilor este şi acum în curs de adjudecare. „Au fost solicitate clarificări pentru documente finale.

Sperăm că până în 15 februarie va fi închis contractul pentru proiectare şi execuţie şi undeva cel târziu în iunie să începem lucrările”, a declarat primarul Florin Birta.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Lupta pentru memoria Doinei Cornea: „Casa mamei a devenit casă memorială doar pentru câteva zile”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...