Cel mai mare buget al Oradiei, adoptat fără propunerile opoziţiei

Data:

Cel mai mare buget al Oradiei, adoptat. Bugetul local al Oradiei pentru anul 2024, în valoare de aproape 3 miliarde lei, cel mai mare de până acum, a fost adoptat vineri, în şedinţă extraordinară a Consiliului Local, fără să cuprindă alocări pentru propunerile orădenilor sau cele ale opoziţiei.

Împărţeala bugetului oraşului pentru anul 2024 s-a hotărât cu votul consilierilor PNL, în vreme ce reprezentanţii opoziţiei PSD şi UDMR au preferat să se abţină.

Dezbaterile din plen, anunţate pentru ora 14, au fost precedate de discuţii prelungite în şedinţele comisiilor de specialitate, care nu au caracter public, şi care au durat aproape două ore, fapt pentru care şedinţa extraordinară a început cu doar câteva minute înainte de ora 15.

În cadrul discuţiilor pe comisii, desfăşurate în lipsa primarului Florin Birta, directorul economic al Primăriei, Eduard Florea, precum şi reprezentanţii societăţilor subordonate municipalităţii orădene, de la Compania de Apă Oradea până la Oradea Transport Local, au oferit clarificări pe marginea întrebărilor ridicate de consilierii locali.

Citește și: Ce merită reținut din interviul lui Tucker Carlson cu Putin

După cum era de aşteptat, cele mai multe clarificări au fost cerute de reprezentanţii opoziţiei PSD şi UDMR, care au pus întrebări cu privire la destinaţia fondurilor alocate de la bugetul local şi a mărimii acestora.

Discuţiile prelungite au atins pe alocuri inclusiv un ton ridicat, fapt pentru care preşedintele de şedinţă, Teofil Filimon, l-a atenţionat pe social-democratul Liviu Sabău Popa: „Vă rog să nu mai vorbiţi peste mine!”.

Începută cu o întârziere de aproape o oră, şedinţa în plen a durat doar 32 de minute, interval în care consilierii locali au votat fără comentarii 27 dintre cele 28 de proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi.

Citește și: Eoliene în Marea Neagră nu vor fi mai devreme de 2031. Mai are rost să investim în gaz?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...

Lucrarea „Ecce Homo” de Tiţian, expusă în premieră la Iaşi | Ziarul de Iași

Lucrarea „Ecce Homo” de Tiţian face parte din colecția...