Poţi scoate banii de pe cardul de energie? Bâlbe și dezinformare

Data:

Poţi scoate banii de pe cardul de energie? O informaţie apărută, recent, în spaţiul public legată de posibilitatea încasării banilor din cardurile de energie a creat o mare confuzie în rândul beneficiarilor acestui sprijin. Şi, pe bună dreptate.

Nici măcar angajaţii Poştei Române şi ai Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) nu cunosc noutăţile legislative. În timp ce unii au spus că sunt “dezinformări”, alţii au declarat direct că nu există această posibilitate, pentru ca, ulterior, să revină cu un alt răspuns. Contradictoriu, desigur…

Informaţii contradictorii şi neclare despre cardurile de energie, încurajate de instituţiile statului! Cu toate că, de două săptămâni circulă, în spaţiul public, informaţia potrivit căreia se pot încasa bani din cardurile de energie, în anumite condiţii, preluată de mai toate cotidianele, televiziunile naţionale şi agenţiile de presă, inclusiv de Ziarul de Iaşi, unii angajaţi ai Poştei Române şi ai Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) habar nu au despre ce este vorba, dacă există într-adevăr această lege sau cum se aplică!

Poţi scoate banii de pe cardul de energie? „Este o dezinformare”

Cum am ajuns la această concluzie? În urma unui articol publicat recent, în ZdI, despre posibilitatea încasării banilor din cardurile de energie, în anumite condiţii, mai mulţi beneficiari ai acestui sprijin au fost la ghişeele oficiilor poştale din Iaşi şi au întrebat dacă pot primi banii în numerar, pentru decontarea lemnelor, aşa cum scrie la ziar. Răspunsul a fost că: „Nu”.

„Am citit în ziar că putem primi banii în mână dacă am luat lemne şi m-am dus cu factura la poştă şi mi-a zis că nu e adevărată informaţia. Că e greşită informaţia.

Că e dezinformare”, ne-a transmis o cititoare a ZdI. Am contactat, la rândul nostru, reprezentanţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Iaşi, pe care i-am întrebat despre această noutate legislativă, şi ni s-a spus acelaşi lucru.

„Este o dezinformare. Am văzut că toată presa a preluat informaţia. De pe cardurile de energie se poate plăti doar factură de lemne sau de energie electrică. Atât! Noi am dat dezminţire, am instruit toată reţeaua, am primit comunicat de la Bucureşti, am afişat peste tot, în oficiile poştale.

Totul este fals, totul este un truc. Noi am primit o informare internă despre acest lucru. Nu ştiu dacă a fost transmisă şi la presă. Nu e treaba noastră. E a MIPE”, a declarat, pentru ZdI, un reprezentant al Oficiului Judeţean de Poştă Iaşi.

Citește și: IPS Teodosie, judecat de Sfântul Sinod pentru „acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică”

Oficial MIPE: „Mi-au confirmat colegii mei, într-adevăr, că există posibilitatea asta, dar doar pentru lemne de foc”

Contactaţi, la rândul lor şi întrebaţi dacă există sau nu posibilitatea încasării banilor din cardurile de energie, un oficial din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene ne-a transmis că nu. Nu există această posibilitate.

„Nu, în principiu nu. Din câte ştiu eu. Dar o să verific, o să vorbesc şi cu colegii mei.

Totuşi, nu cred. Pentru că, pe cardurile respective, ori mergi cu ele la poştă fizic şi, prin mandat poştal, îţi poţi plăti suma pe care o ai tu ca şi sumă de plată pentru factură, fie online, pe site-ul Poştei, şi acolo se încarcă factura pe luna respectivă, cu cardul, cu buletinul beneficiarului şi se trage fix suma care este de plată, din factură. Dar ca şi bani cash, nu.

Pentru că vorbim şi de un proiect european, cu destinaţie clară de utilizare, şi atunci, dacă eu îi dau pentru plata facturilor de energie, nu pot să-mi cumpăr biscuiţi din ei, pentru că schimb destinaţia banilor”, a declarat iniţial, pentru ZdI, Răzvan Popescu, subsecretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Continuarea în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...