Cele mai mari parcuri din Oradea vor intra în șantier

Data:

Cele mai mari parcuri din Oradea vor intra în șantier. Spre nemulțumirea unora dintre orădeni, care cred că e suficient ca unele dintre parcurile orașului să fie doar întreținute.

Orașul are o alocare dedicată din fonduri nerambursabile de 18 milioane euro, bani care pot fi cheltuiți doar pentru îmbunătățirea spațiilor verzi, așa că Primăria a pregătit proiectele.

Parcurile care vor intra în șantier sunt cel din Șanțul Cetății, 22 Decembrie, I. C. Brătianu, Libertății, 1 Decembrie și micuța zonă verde din jurul bustului compozitorului George Enescu, aflat la capătul podului Dacia. În total, investițiile se ridică la 92,2 milioane lei. Cum Parcul Petőfi se află deja în lucru, este clar că în 2024 orădenii nu vor găsi liniștea în spațiile verzi din oraș. În ele vor dudui utilajele…

„Avem în acest moment o sumă alocată pe partea de spaţii verzi de 18 milioane euro, prin Programul Operaţional Regional, bani rezervaţi pentru Oradea. Sunt axe dedicate pentru astfel de investiţii. Dacă am dori să facem altceva decât parcuri, cu aceşti bani nu am putea. Avem deci varianta ori să le facem, ori să pierdem banii”, a explicat primarul Florin Birta, înaintea ședinței Consiliului Local în care s-au aprobat cinci dintre cele șase proiecte, documentația pentru Parcul 1 Decembrie fiind deja girată de aleșii orădenilor.

Edilul a promis că la primăvară vor începe toate lucrările, iar până la începutul anului 2025 acestea vor fi gata. Greu de crezut, totuși, dat fiind că multe dintre șantiere sunt complexe.

De exemplu, în centrul Parcului Libertății urmează să fie amenajată o piațetă, iar pe marginea dinspre Criș o pistă pentru alergare. În luncă reprezentanții municipalității promit să nu intervină prea mult. „Singurele intervenții vor consta în introducerea unui mixt de specii ierboase care se pretează zonei, nu gazon, şi se va introduce mobilier urban, de la mese şi bănci, la coșuri de gunoi”, a explicat directoarea tehnică adjunctă a Primăriei, Adina Popa.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: „Nu am uitat pistolul care mi-a fost pus în față la 7 ani de un legionar. Nici după 80 de ani”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...