Număr record de pelerini la sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iași

Data:

Număr record de pelerini la sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iași. Aproximativ 260.000 persoane s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva, iar circa 50.000 erau sambata seara încă la rând.

Cel mai important moment al pelerinajului la moaştele Sfintei Parascheva a avut loc sâmbătă dimineaţă, de la ora 09.30, pe scena amenajată de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei în curtea interioară.

Peste 10.000 de oameni au participat la slujba de hram a Sfintei Parascheva, dar zona nu a fost niciodată atât de aglomerată. Acest lucru e cauzat şi de închiderea parcului din fața Teatrului Național care prelua o bună parte din mulțime. Oamenii au ocupat inclusiv spațiul de protecție din fața tribunei oficialităților și au umplut zona fără restricții din curtea Mitropoliei. S-au așezat pe iarbă, au ascultat slujba, iar mulți dintre ei sunt veniți din alte județe.

Pe scenă au slujit ierarhi din România, Grecia, Etiopia, Georgia şi Siria. „Pelerinajul miilor de credincioși la Sărbătoarea Cuvioasei Parascheva Iași arată cât de mare este lucrarea misionară a Sfinților, care prin exemplul vieții lor adună oamenii aproape de Dumnezeu”, este mesajul transmis de Patriarhul Daniel.

IPS Teofan a premiat tinerii cu rezultate excepționale și vârstnici care au slujit țării și bisericii. Primul dintre aceștia, domnul Mihai, de 91 de ani, a stat 71 de ani la strana bisericii. Un alt exemplu: o altă familie din județul Neamț, căsătoriți în 1958, în 65 de ani de căsătorie a avut 3 copii și 5 nepoți, cel mai greu moment din viață fiind când soția a suferit de o boală gravă.

Citește mai multe și vezi fotografii și filmări de la pelerinajul din acesta an de sărbătoarea Sfintei Parascheva în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Avionul speranței. Am fost cu Asociația Blondie în zborul care dă o șansă la viață copiilor care nu se pot trata în România 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU
  1. Da’ politrucii nu s-au mai înghesuit? Ei știu că prostimea îi va vota. Oare? Ar trebui să se mai roage. Cetățile fierb. Iar musiu Marcel ne întărâtă în fiece zi.
    Ne vedem în 2024!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...

Au înflorit narcisele și gențienele în Munții Rodnei | Săptămâna Online

Au înflorit narcisele și gențienele pe Masivul Saca, din...