Centura Călimăneşti, coşmar pentru șoferi – n-a mai fost reparată după alunecările de teren din aprilie

Data:

Centura Călimăneşti (DN 7CC), grav afectată de căderi de pietre şi de o alunecare de teren, petrecute în primăvară, e un coşmar pentru şoferii de camioane.

Drumul a fost grav afectat după ploile torenţiale din primăvara acestui an,din luna aprilie. Iniţial, drumarii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova au deviat traficul greu prin staţiunile Călimăneşti şi Căciulata, pentru câteva zile. În acest răstimp, drumul a fost reparat şi redeschis în seara zilei de19 aprilie, „după degajarea şoselei şi efectuarea lucrărilor necesare”, după cum informa DRDP Craiova. A doua zi de dimineaţă, însă, o alunecare de teren a făcut din nou impracticabilă centura Călimăneşti, iar de atunci şi până azi tot impracticabilă e, pe un sens de mers.

Citește și Mihai Chirica, inculpat alături de 14 funcționari publici în cel mai mare dosar din Iași: șpagă, droguri și imobiliare

De data aceasta, drumarii de la DRDP Craiova nu au mai degajat şoseaua şi n-au mai intervenit deloc pentru a stabiliza versantul, mulţumindu-se să instaleze două semafoare şi să îngrădească traficul pe o bandă de mers. Acum, în zonă (Păuşa) se circulă alternativ, pe o singură bandă, ceea ce produce adesea ambuteiaje. Cu toate consecinţele ce decurg de aici.

TIR-urile care transportă automobile Dacia la export, înspre vestul continentului, întârzie suplimentar aproximativ 20-30 de minute doar pe centura Călimăneşti, nemaipunând la socoteală cele de pe restul drumului până la Boiţa, judeţul Sibiu, de unde începe primul tronson al autostrăzii Piteşti-Sibiu, singurul deschis traficului, titrează Argeșul Online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related