Cererea PNL Bistrița de renumărare a voturilor a fost respinsă de BEJ | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Cererea PNL Bistrița de renumărare a voturilor a fost respinsă de BEJ (Biroul Electoral Județean). Primarul Bistriței declarase că „nu se cunoaște cu certitudine câștigătorul competiției electorale” și ”este sigur că procesul electoral a fost viciat sau chiar fraudat”, potrivit Săptămâna Online.

Biroul Electoral Județean Bistriția-Năsăud a respins definitiv cererea Partidului Național Liberal (PNL) de renumărare a voturilor pentru Primăria Bistrița.

Citește și: Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior la Bookfest. Peste 1.000 de titluri, cărți cu prețuri speciale, 39 de evenimente, lansări, sesiuni de autografe, dezbateri

O diferență de doar 8 voturi

Hotărârea BEJBN (Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud) este definitivă și Partidul Național Liberal mai poate ataca doar în instanța de judecată rezultatul alegerilor locale din 9 iunie anul curent.

Gabriel Lazany este câștigătorul alegerilor la funcția de primar al municipiului Bistrița, pentru prima dată în istorie la o diferență de 8 voturi. Gabriel Lazany urmează să își preia mandatul în luna septembrie 2024.

Preluare din Săptămâna Online

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Invocate „suspiciuni legate de consemnarea corectă a rezultatului votului”

Ioan Turc, primarul orașului, declara că există încă „suspiciuni legate de consemnarea corectă a rezultatului votului în mai multe secții, în care:

  • nu se închid cheile de control pe procesele verbale, există mai multe variante de procese verbale cu date diferite, există inversări în constatarea și transmiterea rezultatelor;
  • voturi valabile anulate, voturi lipsă constatate în procese verbale, procese verbale încheiate în afara secției de vot prin neglijența președinților de secții, procese verbale nesemnate de membrii din secții”, potrivit Săptămâna Online.

Citește și: Ana Blandiana, distinsă cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură: Consider că e o mare victorie pentru poezie și pentru România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: https://saptamana.online/)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului, a fost reținut

Andrei Volosevici a fost reținut de anchetatori în urma...