Cherecheș obținuse rezidența în Italia, unde voia să se refugieze

Data:

Cherecheș obținuse rezidența în Italia, după condamnarea din România. Primarul s-ar fi grăbit să ajungă în Italia, țară care a devenit un adevărat rai al fugarilor care vor să scape de condamnările din România.

Un pas foarte important pe care Cherecheș cel mai probabil îl rezolvase deja înainte de fuga din România a fost obținerea rezidenței în Italia, scrie Știri Diaspora

Ovidiu Burdușa, fost șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, a explicat pe scurt care sunt pașii de urmat pentru obținerea rezidenței. Astfel, reies două posibilități: prima este ca o altă persoană din Italia să-l fi luat în spațiu pe Cherecheș, urmând ca apoi să fie efectuați mai mulți pași birocratici.

Dacă e un orășel mic sau un sătuc durează mai puțin

Cea de-a doua variantă ar fi și cea mai simplă și presupune ca fostul primar din Baia Mare să aibă o casă cumpărată pe numele său în Italia. 

„Pentru rezidență trebuie să mergi mai întâi la o instituție italiană care se numește Agenția Delle Entrate ca să îți iei Codul Fiscal (codice Fiscale). Apoi, pasul următor, în cazul primei variante, este ca o persoană să te ia în spațiul său locativ. Trebuie să meargă cu tine la primăria unde ești arondat. Nu ești obligat să ai un loc de muncă. 

Citește și Necunoscutele vizitei lui Iohannis în Africa. „Statului nu are viziune în politica externă nici măcar pe termen mediu”

Este important de menționat faptul ca atunci când te ia cineva în spațiu trebuie să aibă un spațiu adecvat, adică un anumit număr de metri pătrați. Dacă respectiva persoană are o garsonieră și stă cu soția și cu doi copii, nu i se va aproba să mai ia pe cineva în spațiu.

Vicepreședintele PNL Italia, vrânceanul Ovidiu Burdușa, despre derapajul pro-Rusia al colegei sale
Vicepreședintele PNL Italia, fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, vrânceanul Ovidiu Burdușa

După o lună de la depunerea cererii vin cei de la primărie și controlează dacă într-adevăr persoana respectivă locuiește acolo. De asemenea se verifică dacă sunt împlinite condițiile necesare primirii acelei persoane, adică acei metri pătrați despre care v-am explicat,” a spus Ovidiu Burdușa. 

Cherecheș obținuse rezidența în Italia

Întrebat despre durata unei astfel de proceduri, Burdușa spune că depinde foarte mult de zona în care se fac procedurile birocratice: 

„Dacă e oraș mare durează mai mult, dar dacă e un orășel mic sau un sătuc durează mai puțin”. Varianta cea mai simplă, ținând cont și de conturile bancare ale lui Cătălin Cherecheș ar fi fost achiziționarea unei locuințe.

„Dacă ai casa ta, mergi la notar și apoi te duci direct să-ți faci buletinul. Cel mai probabil, prin avocați se rezolvă mult mai ușor,” a mai spus Burdușa pentru Știri Diaspora.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – Anchetatorii

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce este important Parlamentul European – dezbatere la Iași cu candidații din Moldova

De ce este important Parlamentul European - dezbatere la...

Care sunt partidele politice extremiste din România | Info sud-est

Care sunt partidele politice extremiste din România. Faptele, discursul...

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Unde este minciuna

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Specialiștii avertizează...