DOCUMENT Cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat. Tribunalul a publicat motivarea deciziei de suspendare

Data:

Cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat reiese din motivarea integrală a deciziei de suspendare a sportivei, publicată de către Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Simona Halep a fost suspendată din sport pentru 4 ani, ca urmare a încălcării regulamentului anti-doping.

În cadrul acesteia, este dezvăluit numele persoanei care i-a recomandat sportivei să ia suplimentul contaminat pe care Halep dă vina pentru testul pozitiv: fizioterapeuta Candice Gohier de la Academia Mouratoglou, scrie gsp.ro.

Cum se apără Haleo

În cadrul documentului de 126 de pagini, ITIA prezintă acuzațiile, dar și felul în care a arătat apărarea Simonei la audierea care a avut loc la Londra pe 28, respectiv 29 iunie.

„Halep susține că prezența roxadustatului (n.r. – substanța interzisă) în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”, se arată în motivarea ITIA.

Cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat

În continuare, este dezvăluit numele persoanei care i-a recomandat Simonei suplimentul de colagen pe care Halep a dat vina pentru contaminare.

Este vorba despre fizioterapeuta Candice Gohier, care a intrat în staff-ul Simonei în aprilie 2022, luna în care Simona a început colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou. A fost primul fizioterapeut străin cu care a lucrat Halep.

Citește și: Jumătate dintre judecătorii care se delimitau, în urmă cu 4 ani, de protestele colegilor magistrați au fost promovați de CSM

„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente.

A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da”, se arată în motivarea ITIA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / Cristi Vescan)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. cred ca a fost sabotata chiar de anturajul sau restrans, de echipa, fie dintr-o gelozie perversa, fie la comanda…insa a vorbi de „drogata” este o insulta total gratuita, substanta respectiva este doar uninbunatatitor de performanta, cu toate acestea era interzis, asa ca -indiferent de circumstante- SH este total cea raspunzatoare si trebuie sa plateasca, oricum nu are nicio sansa sa fie exonerata total, totul este set-at, ea nu mai poate castiga niciun ghem..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA...

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid. Printre...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...