Cine sunt cei patru liberali care au intrat cu forța în biroul unui funcționar public din primăria Sectorului 1

Data:

Șeful serviciului de Comunicare din cadrul primăriei Sector 1, fostul jurnalist Ionel Stoica, arată într-o postare pe Facebook că patru consilieri liberali au intrat peste el în birou și au început să facă scandal. Cine sunt urmașii Brătienilor care se plâng la Romania TV.

„Patru consilieri locali PNL (Daniel Ciungu- președintele CL Sector 1, Dan Podaru- prodecan la Facultatea de Jurnalism, Adrian Oianu- designer (sic) și Dinu Gheorghe- fiul lui Dinu „Vamă” Gheorghe) au năvălit astăzi peste mine cu telefoanele în mâini, în micul birou pe care-l ocup la parterul Primăriei. Am făcut o fotografie cu cei patru, să vedeți și voi cu ce se ocupă urmașii Brătienilor în Sectorul 1”.

Secvențele filmate de cei patru au fost trimise postului România TV care a prezentat „o știre” în care rolurile au fost inversate, Stoica fiind prezentat ca agresorul celor 4 consilieri.

Directorul lui Băluță

Dan Niculae Podaru era în 2018 director în primăria Sectorului 4 condusă de Daniel Băluță de la PSD.

În 2020, îl regăsim pe Podaru consilier al secretarului de stat Nini Săpunaru, fost șef al Direcției Generale a Vămilor în perioada 1997-2000, actual secretar de stat pentru Relația cu Parlamentul.

Din 2020 este prodecan la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Are trei apartamente în Capitală, ceasuri, bijuterii și tablouri în valoare de 30.700 de euro.

De la Facultatea de Jurnalism a încasat anul trecut 101.000 de lei, pentru ca l-a consiliat pe Săpunaru 28.000 de lei, iar din chiaria a două apartamente a mai primit 23.000 de lei. Pentru că a oferit consultanță unei firme în isolvență, SC Băuturi speciale SRL, a mai încasat 9.000 de lei.

Designerul fără casă dar cu mobilă de 11 milioane de lei

Adrian Viorel Oianu susținea în 2020 că a moștenit un teren în suprafață de 20 hectare în județul Constanța. Un an mai târziu, cele 20 de hectare s-au transformat în 2,5 hectare, fără să fie menționată vreo donație sau vânzare.

Oianu nu ar ecasă, dar susține că are o colecție de artă, mobilier și costume tradiționale românești în valoare de 11.750.000 de lei. A câștigat anul trecut 20.000 de lei din „design vestimentar”. Nici indemnizația de consilier nu e trecută în ultima declarație de avere completată în 2021.

Liberalul nabab cu salariu de 1.200 de lei/lună

Gheorghe Nicolae Dinu, fiul lui Dinu „Vamă” declara în octombrie 2020 că deține 50% din două terenuri dobândite în 2016 și 2018.

În iunie 2021, susține că deține 50% din trei terenuri, unul în București și două în Predeal, imobile obținute în 2016 și 2018.  Al treilea nu l-a mai trecut în declarația din 2020. În 2018 și-a cumpărat o casă în Piața Victoriei, două apartamente în Cișmigiu și a moștenit unul în Piața Națunilor Unite.  În 2019, a declarat un bun în valoare de 30.000 de euro.

Gheorghe este acționar principal la două firme: Eastern Advisory Group și SC Rezidential Feciorei SRL. Anul trecut, Gheorghe Nicolae Dinu a câștigat 15.000 de lei de la Reunion Caffe SRL, firma Ruxandrei Dinu.

Consilier de ministru

Daniel Constantin Ciungu este consilier local din partea PNL, fostul consilier al Violetei Alexandru pe când era ministru al Muncii, actual consilier personal al unui secretar de stat din același minister.

În vara lui 2020, Ciungu era acționar 100% la Enre Energy SRL, firmă înființată în Craiova în 2018 și fără niciun fel de activitate. Ciungu este în același timp director de vânzări la Grunfos Pompe Romania SRL și consilier personal al unui secretar de stat din ministerul Muncii, de unde încasează 15.000 de lei pe an.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medic anchetat pentru că ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente care a făcut septicemie şi a murit

Medic anchetat pentru ucidere din culpă. Poliţiştii au făcut,...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a...

Crima din Crângași. Bărbatul ucis a încercat să apere o fată pe care voiau să o bată alte două fete | Aktual24

Crima din Crângași. Surse judiciare au dezvăluit pentru Aktual24.ro...