Cîțu pregătește prima rectificare bugetară

Data:

Prim-ministrul Florin Cîţu a estimat vineri că rectificarea bugetară s-ar putea realiza în luna august, iar în următoarele 45 de zile va deţine interimatul la Finanţe.

„Cred că în luna august (ar putea avea loc rectificarea bugetară – n.r.)”, a declarat premierul.

Întrebat dacă el va conduce ministerul la acel moment, Cîţu a replicat că acest lucru depinde dacă rectificarea va fi realizată în termenul celor 45 de zile, timp în care va deţine interimatul.

Potrivit acestuia, nu a fost stabilit numele viitorului ministru de Finanţe.

„Vom avea discuţii. Aici, eu am propus ministrul Finanţelor şi – am văzut şi discuţiile în ultima perioadă – eu am promis că fac o evaluare la şase luni de zile şi era normal să încep cu acel minister unde eu am făcut propunerea şi am susţinut-o. Şi cred că nu există cineva care poate să îmi pună sub semnul întrebării capacitatea de a face o evaluare la Ministerul Finanţelor Publice”, a adăugat Florin Cîțu.

Întrebat de ce secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cosmin-Constantin Baciu a fost eliberat din funcţie la o zi după ce a fost numit, premierul a arătat că nu a fost respectată procedura şi că va fi necesară o reorganizare.

„În primul rând procedura nu a fost respectată, de numire. Trebuia întâi o solicitare la minister. Deci nu a fost respectată procedura. În al doilea rând, prin protocol, al şaselea post este cel al PNL. Va fi o reorganizare. HG de reorganizare va veni în şedinţa de guvern, vom face al şaselea post şi apoi va fi numit”, a conchis premierul.

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...