Ciucă: Finanțarea SUA pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, de 3 miliarde de dolari

Data:

Șefului Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, s-a aflat marți la București pentru reuniunea miniştrilor de Externe din statele NATO găzduită de România.

Antony Blinken a vizitat expoziţia fotografică „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat strategic”, organizată la Ateneul român, într-un context în care relația România-NATO a atins cel mai înalt nivel în istoria sa de un sfert de secol.

„25 de ani reprezintă un jalon foarte important, care ne determină să conștientizăm că în 1997 s-a născut o generație care a crescut și s-a maturizat odată cu Parteneriatul Strategic România-SUA.

Sunt convins că această generație va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a apăra libertatea, drepturile câștigate și valorile democratice și care, la fel ca între poporul român, apreciază adevărata relevanță a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, ca, de altfel, și apartenența noastră la Alianța Nord-Atlantică și la Uniunea Europeană”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Guvernul României va continua consolidarea şi extinderea Parteneriatului Strategic, iar componenta politico-militară este foarte importantă, spune premierul.

„Am mulțumit secretarului de stat Antony Blinken pentru prezența Armatei SUA în România și importanța acordată întăririi, descurajării și apărării pe Flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice”, a mai spus premierul.

Nicolae Ciucă a mai subliniat că dimensiunea economică și creșterea investițiilor americane în România au cunoscut o dezvoltare substanțială.

Citește și: Toate marile companii din UE cotate la bursă trebuie să crească prezența femeilor în conducere

„Specialiștii noștri colaborează și pentru dezvoltarea reactoarelor modulare”

„Avem o colaborare în domeniul nuclear civil, iar intenția Statelor Unite de a finanța construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă se materializează printr-un sprijin financiar de 3 miliarde de dolari.

Specialiștii noștri colaborează și pentru dezvoltarea reactoarelor modulare, primul asemenea reactor urmând să fie amplasat la Doicești.

Alături de dezvoltarea capabilităților de noi surse de energie, în mod special eoliană, colaborarea noastră economică este orientată în direcția obținerii independenței energetice.

Pe baza valorilor și intereselor comune, vom continua să întărim Parteneriatul Strategic, pilon fundamental al politicii externe și de securitate a României”, a mai spus prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Detalii, AICI!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...