Claudiu Manda scapă de dosarul penal prin prescrierea faptelor

Data:

Claudiu Manda scapă de dosarul penal prin prescrierea faptelor, iar avocatul său va fi plătit din banii statului.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a dispus definitiv, luni, încetarea procesului penal împotriva europarlamentarului PSD Claudiu Manda, într-un dosar în care este acuzat că ar fi intervenit, pentru a obţine voturi la alegeri, pe lângă directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dolj în favoarea mai multor persoane care au încasat un ajutor social necuvenit. Motivul invocat a fost prescrierea faptelor.

Citește și Adevăratele ținte ale lui Dan Voiculescu și rolul jucat de Piedone în alegerile pentru Primăria București |Aktual24

Onarariul avocatului urmează să fie plătit de statul român

Claudiu Manda este şeful PSD Dolj şi candidează pentru un nou mandat de europarlamentar pe lista comună PSD-PNL.

Manda a fost reprezentat în instanţă de un avocat din oficiu, onorariul acestuia în cuantum de 942 lei urmând să fie plătit de statul român

În acelaşi dosar, judecătorii au dispus achitarea lui Marius Nicolae Simcelescu, fost director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj, care primise la instanţa de fond, în iunie 2023, o condamnare de 3 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

De asemenea, magistraţii au lăsat nesoluţionată acţiunea civilă exercitată de Agenţia Judeţenă pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj.

S-a încălcat legea, dar timpul a fost de partea lor

Instanţa supremă a aplicat în acest caz două decizii ale Curţii Constituţionale şi o hotărâre a Instanţei supreme privind prescrierea faptelor.

Citește și Radu Botez și Costel Irimia: „De partea ta” nu doar pe afiș, ci și în afaceri la Ecopiața

Claudiu Manda a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2021 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii ca persoană cu funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Dolj a PSD, ar fi intervenit, la data de 5 iunie 2015, pe lângă directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj, Marius Nicolae Simcelescu, simpatizant şi militant al aceluiaşi partid, ocazie cu care şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurgeau din calitatea de preşedinte al organizaţiei judeţene, pentru a-l capacita pe director să se implice în soluţionarea favorabilă a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoeşti, lucru pe care directorul instituţiei l-ar fi făcut prin încălcarea legii.

Procurorii susţin că intervenţia lui Manda a avut ca scop obţinerea sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoeşti.

Continuarea în The Epoch Times-România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: The Epoch Times)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 5 și ce averi au aceștia

La alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 5...

Daniel Rusu, deputat de Alba ales pe listele AUR, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu | Alba24

Magistrații ÎCCJ au dat ”undă verde” în cazul trimiterii...

Cum a fost schimbată judecătoarea din dosarul „2 Mai”

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 4 și ce averi au aceștia

În cursa pentru funcția de primar al Sectorului 4...