Radu Botez și Costel Irimia: „De partea ta” nu doar pe afiș, ci și în afaceri la Ecopiața

Data:

Radu Botez și Costel Irimia: „De partea ta” nu doar pe afiș, ci și în afaceri la Ecopiața. Contracte importante au fost atribuite prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) în vederea cosmetizării piețelor învechite din Iași.

Cele mai mari contracte din sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) atribuite de Ecopiața din 2018 încoace sunt către firma unui amic de-al directorului.

Contractele nu reprezintă mare lucru pentru noi

Din octombrie anul trecut și până în aprilie 2024, firma 3 MIND a lui Costel Irimia a prins lucrări de 660.103 lei la societatea Primăriei condusă de Radu Botez.

Cei doi au apărut, în 2020, pe același afiș electoral ALDE, Costel Irimia fiind candidatul la președinția Consiliului Județean, iar Radu Botez la funcția de primar al Iașului.

Citește și Licitație eșuată pentru noul spital lugojean. Acuzații de imparțialitate la adresa administrației locale

„Ofertele lui au fost cu 30-35% mai mici”, a declarat Botez. Cele patru contracte au fost considerate nesemnificative de Irimia. „Nu prea am avut interes mare pentru ele, nu reprezintă pentru noi mare lucru. Avem lucrări mult mai mari”, a spus Irimia. Dar a vrut să-l ajute pe directorul Botez. Filantropie.

În octombrie 2023, primul contract Ecopiața – 3 MIND a fost în valoare de 235.799 lei. Următoarele două, de 235.799 lei și 31.227 lei au fost în aceeași zi, 2 februarie 2024, iar cel mai recent datează din 2 aprilie (157.278 lei).

Două dintre acestea au fost detaliate pe SICAP:

1) Contractul de 235.799 lei, fără TVA din octombrie 2023: „Reparații stâlpi metalici susținere copertină 187 m, spălare, curățare, degresare și vopsitorii anticorozive suprafețe metalice 1.375 mp, înlocuire luminator policarbonat 242 mp, reparații sistem jgheaburi și burlane 187 m, reparații instalație iluminat 187 m” la Piața Alexandru cel Bun.

Citește și PSD-ist racolat cu tot cu soție de PNL Brăila

2) Contractul de 157.278 lei, fără TVA din 2 aprilie 2024: „Spălare, curățare, degresare și vopsitorii anticorozive suprafețe metalice 1.076 mp, înlocuire luminator policarbonat 240 mp, reparații sistem jgheaburi și burlane 78 m, reparații și vopsitorii tarabe 49 bucăți” la Piața Dacia.

Continuarea în Reporteris.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)


spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda, voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda, voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...