Comandă politică în PSD: nu dezvăluiți contractele cu presa

Data:

Conducerea PSD a luat decizia politică de a nu permite ca informațiile despre contractele încheiate cu presa și pentru propagandă să fie dezvăluite, susțin surse din partid. Marcel Ciolacu și Paul Stănescu sunt cei care se opun divulgării informațiilor, deși PSD folosește bani publici.

PSD refuză să răspundă solicitărilor Europa Liberă despre banii publici pe care i-a utilizat pentru presă și propagandă.

Europa Liberă a prezentat în premieră sumele brute, care dovedesc că partidul devine un investitor în presă cu cele peste 35 de milioane de lei cheltuiți în 2021. Suma reprezintă valoarea contractelor cu presa și pentru propagandă.

Am solicitat PSD, în mod repetat, să ofere informații despre contractele încheiate cu presa și despre serviciile prestate în schimbul banilor. În răspunsurile oficiale primite de Europa Liberă, PSD invocă diferite motive pentru a nu prezenta datele.

Surse din partid au precizat, pentru Europa Liberă, că Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Paul Stănescu, secretarul general al PSD, au luat decizia ca sumele să nu ajungă în presă, iar Europa Liberă să nu primească răspunsul în baza legii privind accesul la informațiile de interes public.

„Nu cred că își imaginează cineva că avocații iau decizii de capul lor. Ei sunt plătiți de partid. Ciolacu și Stănescu nu vor să dea sumele în presă, nu știu de ce. Dacă ei nu vor, avocații sunt obligați să găsească justificări pentru refuz. Cât timp nu vor dori să dea informațiile, nu contează solicitările pe 544 (n.r. – legea privind accesul la informațiile de interes public) sau procesele. Ce le faci?”, a declarat sub protecția anonimatului un membru al conducerii PSD pentru Europa Liberă.

PSD, bani pentru presă și propagandă în 2021, fără luna decembrie.
PSD, bani pentru presă și propagandă în 2021, fără luna decembrie.

Trezorierul PSD, Marius Iancu, a subliniat într-o discuție cu Europa Liberă că nu crede că publicul ar trebui să își dea seama când un articol este plătit de PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, întrebat de Europa Liberă ce primește partidul în schimbul celor 35 de milioane de lei, nu a putut să dea un răspuns clar.

„Nu am o analiză foarte exactă a sumelor. Mă voi informa și transmite”, a fost primul răspuns evaziv oferit de Oprea când a fost întrebat ce a cumpărat PSD cu 35 de milioane de lei.

Articolul complet – pe EUROPA LIBERĂ.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează | Monitorul de Botoșani

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează asupra faptului...

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca rector | Revista22

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca...