Factură de un milion de lei la energia electrică pe o lună pentru Primăria Petroșani

Data:

Primăria Petroșani trebuie să achite circa un milion de lei pentru energia electrică pe luna ianuarie, de cinci ori mai mult decât în luna precedentă.

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi susține că s-a ajuns la acest cost din cauza faptului că la sfârșitul anului trecut furnizorul de energie a denunțat unilateral contractul, iar municipalitatea a fost nevoită să cumpere energie electrică de la un furnizor de ultimă instanță, la un tarif extrem de mare.

“La finele anului trecut, furnizorul de energie pentru tot ceea ce înseamnă iluminat public a denunțat unilateral contractul, din cauză că tariful convenit (de 600 lei/MWh) nu mai era sustenabil pe piața de energie liberalizată. În aceste condiții, am fost nevoiți, conform reglementărilor legale, să achiziționăm energie electrică de la un Furnizor de Ultimă Instanță (FUI), la un tarif sufocant pentru bugetul local, de 3.300 de lei/MWh. Practic, am fost obligați să contractăm și să achităm un tarif de cinci ori mai mare de cât plăteam pe ultimul contract”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi.

Potrivit primarului, municipalitatea a obținut marți pe Bursa Română de Mărfuri cel mai mic preț înregistrat de la începutul anului, de 990 lei/MWh, în urma unei proceduri de achiziție la care au participat trei ofertanți.

Noul tarif urmează să intre în vigoare cel mai târziu din data de 1 februarie anul acesta, iar cantitatea tranzacționată este de 3.600 de MWh/an, cu un consum mediu de 300 MWh/lună.

Citiți și

Greșelile care au cauzat criza facturilor la energie

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....